BedrijfsautoRAI

07-09-2004

Nissan Atleon prima basis voor B-E trekker/opleggercombinatie

Nissans grootste bedrijfswagen die nog met een B-rijbewijs gereden mag worden de Atleon is door de RDW goedgekeurd als B-E trekker. Dankzij deze goedkeuring is met de Nissan Atleon een
trekker/opleggercombinatie mogelijk met een maximale totale massa (GCW) van een aanzienlijke 9.100 kilogram.

De Nissan Atleon met korte wielbasis is ideaal als trekker in een B-E trekker/oplegger-combinatie. De auto heeft een twee meter brede cabine en grote elektrisch bedienbare buitenspiegels waardoor het zicht naar achteren optimaal is. Voor een optimaal comfort in de Atleon korte wielbasis is de auto voorzien van een verende bestuurdersstoel.

De basisversie van de trekkeruitvoering is de Nissan Atleon 125.35-280 Heavy Duty. Deze beschikt over de onlangs vernieuwde, krachtige 3,0-liter TDi-dieselmotor met een vermogen van 92 kW/125 pk bij 3.500 toeren per minuut. Het koppel is 272 Nm bij 2.000 toeren per minuut. De recentelijk volledig vernieuwde vijfversnellingsbak schakelt soepel en volgens het gebruikelijke H-patroon. Het moge duidelijk zijn dat het de Atleon weinig moeite kost om met een zware lading op pad te gaan.

Groeiende markt
Met de Atleon in trekkeruitvoering heeft Nissan een zeer aantrekkelijke aanbieding in een groeiende markt van trekker/opleggercombinaties die gereden mogen worden met een B-E-rijbewijs (personenwagen i.c.m. aanhanger). Deze bedrijfswagens zijn zeer populair. De bestuurder heeft immers geen duur C-rijbewijs nodig om met deze bedrijfswagens ladingen tot 4.000 kilogram te mogen vervoeren! Het enige document dat eventueel moet worden behaald, is een chauffeursdiploma.

Heeft de bestuurder dit diploma in zijn bezit, dan mag hij ook met een Atleon-trekker/opleggercombinatie met een GVW van 9.100 kilogram rijden. Voor bestuurders die het chauffeursdiploma niet in bezit hebben, kan Nissan de Atleon in een versie met een totaal toelaatbaar combinatiegewicht (GCW) van 7.490 kilogram leveren. Onder de 7.500 kilogram is een chauffeursdiploma niet nodig. Een elektronische tachograaf is optioneel in de Atleon.

De ombouw van de Nissan Atleon 125.35-280 Heavy Duty wordt uitgevoerd door Veldhuizen Wagenbouw in Groenekan. Dit bedrijf is specialist in het bouwen van B-E trekker/opleggercombinaties. De basisprijs voor de Nissan Atleon 125.35-280 Heavy Duty bedraagt 22.040,- (excl. BTW). De prijs van de ombouw is afhankelijk van de wensen van de klant.