Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE SAM VASTGESTELD

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen de subsidie van de Senioren Adviesraad Moerdijk (SAM) over 2002 en 2003 vastgesteld. De SAM heeft zich aan alle afspraken uit de uitvoeringsovereenkomst met de gemeente gehouden. Zo heeft de raad onder andere geadviseerd over de subsidieverdeling over de seniorenraden en zorggedragen voor de informatieoverdracht naar de achterban in de vorm van het informatieblad ´t Senioortje.

In 2002 is bijzondere aandacht gegeven aan overleg met de verzorgingstehuizen in de gemeente en met het gehandicaptenplatform. Naast het reguliere overleg met de gemeente heeft de SAM deelgenomen aan de stuurgroep Fifty-Fit, de werkgroep vervoer en de cliëntenraad. In 2003 heeft de raad onder meer de gemeente van advies gediend over het seniorenvervoer, de beleidsnota "Langer thuis in Moerdijk" en het actieplan voor 2004.

De gemeente is in overleg met de SAM over de toekomst van ´t Senioortje. Het blad draait op subsidie van de gemeente en sponsoring door de plaatselijke Rabobank en Circonflex. De Rabobank heeft laten weten de subsidie in twee jaar te willen afbouwen. Daardoor ontstaat een tekort op de begroting van het seniorenblad. Gemeente en SAM onderzoeken of er andere, goedkopere kanalen zijn om de senioren van informatie te voorzien. Gedacht wordt aan een huis-aan-huisblad, zodat de SAM desgewenst wekelijks informatie kwijt kan.