Provincie Drenthe

GS-berichten

Assen, 7 september 2004
Persberichtnummer 04-133

GS leggen Faunabeheerplan ter inzage
De Faunabeheereenheid Drenthe heeft haar Faunabeheerplan ter goedkeuring voorgelegd aan gedeputeerde staten. Die zullen het plan vanaf donderdag ter inzage leggen en afhandelen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Goede inspraakmogelijkheden voor belanghebbenden zijn op die manier gegarandeerd. Op basis van een Faunabeheerplan kunnen voor een langere periode ontheffingen en aanwijzingen worden verleend voor het doden van beschermde inheemse diersoorten, die schade aanrichten.

Vervolg voor Stichting Drentse Bedrijvenlokaties De provincie Drenthe gaat door met de Stichting Drentse Bedrijvenlokaties (DBL). Het college van gedeputeerde staten stelt jaarlijks ruim 63.000 euro beschikbaar voor de activiteiten die DBL ontplooit. De Stichting is een samenwerkingsverband van alle Drentse gemeenten en de provincie. DBL staat garant voor een gecoördineerde aanpak van bedrijfsacquisitie en stimulering van economische activiteiten. Een korte evaluatie over de periode 2001-2004 maakte duidelijk dat de huidige samenwerking en de werkwijze zinvol is. De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) voert de werkzaamheden DBL in opdracht van het bestuur uit.

Last tot aanleggen vloeistofdichte vloer bij SITA Nederland te Emmen Afvalverwerkend bedrijf SITA Nederland moet een vloeistofdichte vloer aanleggen bij haar afvaloverslagplaats aan de Vasco da Gama straat in Emmen. Dat heeft het college van gedeputeerde staten onder dwangsom opgelegd, omdat het bedrijf anders niet aan de eisen van de milieuvergunning voldoet. SITA verwerkt licht bedrijfsafval. De opstelplaats bij de stortbunkers is momenteel verhard met plaatwerk. Daardoor kunnen afvalstoffen met bijvoorbeeld regenwater in de grond dringen. Onderzoek heeft ook al een lichte vorm van vervuiling aangetoond. De provincie eist nu dat de vloer wordt aangepast voor 1 oktober 2004. Voor elke maand dat de aanpassing langer duurt, krijgt SITA Nederland een boete van 10.000 euro tot een maximum van 50.000 euro.

Drentse bestuurders krijgen eigen plek op internet Vanaf november zijn de Drentse commissaris van de Koningin en de gedeputeerden op het internet te vinden met hun eigen weblog. Op deze persoonlijke websites publiceren zij eigen berichten, belevenissen, activiteiten en links naar favoriete websites. Bezoekers kunnen berichten achterlaten op het gastenboek en meer persoonlijke informatie over de Drentse bestuurders lezen. De commissaris en de gedeputeerden willen de weblogs inzetten om de provinciale politiek dichter bij de burgers te brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl