Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 7 september

Alkmaar 07-09-2004 - 17.00 uur

Getuige van winkeldiefstal in drogisterij gezocht

Heerhugowaard, dinsdag 7 september 2004.

De politie is op zoek naar een getuige die afgelopen zaterdag getuige is geweest van een diefstal van parfum bij drogisterij ETOS aan het Raadhuisplein. Deze getuig, een vrouw, heeft gezien dat een verdachte, een 34-jarige man uit Heerhugowaard, spullen in zijn tas stopte zonder te betalen. Dit gebeurde op zaterdag 4 september omstreeks 12.15 uur. De politie verzoekt deze persoon contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning (1)

Broek op Langedijk, maandag 6 september 2004.

Bij een woning aan de Julianastraat is ingebroken op maandagmorgen tussen 8.00 en 12.30 uur. Het is niet duidelijk hoe de inbreker binnen is gekomen. Er zijn een tv en een spelcomputer ontvreemd.

Inbraak woning (2)

Alkmaar, maandag 6 september 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een woning aan de Van der Lijnstraat. Daarbij zijn een camera, een horloge en portemonnees ontvreemd. De dader kwam binnen via een raam aan de achterzijde van de woning.

Man aangehouden

Alkmaar, maandag 6 september 2004.

Bij het politiebureau aan het Mallegatsplein is rondom 18.00 uur een 20-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering het bureau te verlaten. De man eiste zijn brommer die op het bureau stond voor een technisch onderzoek. Hij reageerde agressief toen hij hoorde dat hij deze nog niet mee kon krijgen. Nadat hij herhaaldelijk weigerde het bureau te verlaten, is hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens geweldpleging

Alkmaar, maandag 6 september 2004.

Een 47-jarige man uit Alkmaar is om 22.00 uur aangehouden op de Europaboulevard. Hij had even daarvoor een 62-jarige vrouw uit Alkmaar mishandeld. Daarbij liep de vrouw een gebroken neus op. Over de aard van de mishandeling is nog niets bekend. De man krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontrole(1)

Heiloo, maandag 6 september 2004.

Bij een verkeerscontrole op de Kanaalweg zijn drie automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/u. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole (2)

Castricum, dinsdag 7 september 2004.

Op de Soomerwegh is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 8 personen bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Ongeval met letsel

Alkmaar, dinsdag 7 september 2004.

Omstreeks 4.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Provincialeweg N242. Een 22-jarige man uit Alkmaar reed over deze weg komende uit de richting van de Kooimeer. Na de kruising met de Nieuwe Schermerweg verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en is hij via de middenberm op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht gekomen. Vervolgens belandde hij via een lantaarnpaal in de berm aan de andere zijde van de weg. De man liep een verwonding op aan zijn hand en zijn hoofd. Hij is opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.

Inbraak bij bedrijf achter woning

Heiloo, dinsdag 7 september 2004.

Bij een bedrijf achter een woning aan de Kerkelaan is ingebroken in de nacht van maandag op dinsdag. De inbreker kwam binnen via de voordeur van het bedrijf en ging ervandoor met een laptop.

Verkeerscontrole
Zuid-Scharwoude, dinsdag 7 september 2004.

Bij een verkeerscontrole op de Voorburggracht zijn zes bekeuringen geschreven. Vijf wegens het rijden door rood licht en één wegens het niet dragen van de valhelm.