Provincie Flevoland




Europese bijdrage voor project "Instap Zorg Lelystad 2"

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten aan de gemeente Lelystad een Europese bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project Instap Zorg Lelystad 2. Het gaat om een bijdrage van maximaal 81.675 euro. Het project kost in totaal 181.500 euro.

Om werkzoekende allochtonen die al langere tijd in Nederland wonen betere kansen op de arbeidsmarkt te bieden en scholing van het vereiste niveau, is een geïntegreerd opleidingstraject ontwikkeld. Dit traject richt zich volledig op opleidingen en werk in de zorgsector. Het gaat om een leer- en werktraject, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan kennis- en vaardigheidsaspecten maar ook aan persoonlijke ontwikkeling en motivatie.

Na afronding van het traject is de deelnemer beter toegerust voor plaatsing op de arbeidsmarkt. De behaalde deelkwalificaties bieden vrijstellingen die instroom naar reguliere (verkorte) opleidingen in de zorgsector vergemakkelijken. Binnen het project is plaats voor 20 deelnemers. Het project loopt van 1 september 2004 tot en met 31 december 2005.