Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


7 september 2004


Onderwerp: Nunspeter verdacht van fietsendiefstallen.


De politie heeft vrijdag j.l. een 50-jarige man uit Nunspeet aangehouden die ervan verdacht wordt tientallen fietsen te hebben gestolen. Bij zijn aanhouding werd thuis eerst één gestolen fiets gevonden, later in zijn garage werden meerdere fietsen aangetroffen, die ook gestolen bleken te zijn. De man is maandag na verhoor op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld.
Voor gedupeerden die aangifte hebben gedaan houdt de politie vrijdagmiddag a.s tussen 15.00 en 19.00 een kijksessie op het politiebureau aan de Beethovenlaan in Nunspeet.


De politie in Nunspeet heeft mede door hulp van getuigen een plaatsgenoot kunnen aanhouden die ervan verdacht wordt tientallen fietsen te hebben gestolen, voornamelijk in Nunspeet en Harderwijk.


Een wijkagent werd begin deze maand getipt op het gedrag van een man die wel erg veel belangstelling toonde voor fietsen, vooral bij het NS-station en het VVV-kantoor. Besloten werd regelmatig toezicht te houden.


Afgelopen vrijdag heeft de politie de man aangehouden toen hij een fiets in Harderwijk had weggnomen.
Naast deze fiets werden in zijn garage nog 47 fietsen en allerhande fietstassen en fiets-onderdelen aangetroffen. Inmiddels heeft de politie in samenwerking met stadswachten de in beslag genomen fietsen gecontroleerd en er 26 naar een aangever/aangeefster kunnen herleiden.


De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De diefstallen vonden vanaf het jaar 2000 plaats in Nunspeet en directe omgeving.


De overige fietsen, die tot op heden nog niet terug te voeren zijn naar een aangifte, staan op het politiebureau aan de Beethovenlaan in Nunspeet. Gedupeerden die aangifte hebben gedaan krijgen de gelegenheid om te kijken of hun tweewieler erbij is. Dit kan men vrijdag 10 september tussen 15.00 en 19.00 doen of na een telefonische afspraak (0900 - 8844).


Het proces-verbaal zal zo spoedig mogelijk worden opgestuurd naar justitie voor verdere afhandeling.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --