Ingezonden persbericht


Nieuw storage-platform Hitachi Data Systems biedt 500% betere prestaties dan concurrentie

Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform zet concurrentie op verre achterstand met twee miljoen IOPs per seconde en 850% grotere cached bandbreedte

Amsterdam, 7 september 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform. Met dit platform zet HDS de concurrentie op grote achterstand; het biedt bijvoorbeeld een ingebouwde virtualisatielaag die tot 32 Petabytes aan interne en externe storage kan beheren. Verder biedt het platform logische partitioning voor zowel interne als externe storage en geavanceerde storage-onafhankelijke remote copy-opties. Hierdoor wordt het aanzienlijk eenvoudiger Business Contiunuity te garanderen.

Het Universal Storage Platform biedt niet alleen business-voordelen, het is ook krachtiger dan storage-systemen die momenteel op de markt zijn. Het platform is gebaseerd op de derde generatie massively parallel crossbar switch-architectuur - het nieuwe, zeer schaalbare Hitachi Universal Star Network - en realiseert twee miljoen IOPs (input output operations per second). Dit is een verbetering van 500% ten opzichte van de huidige storage-systemen in de markt.

De Universal Star Network-architectuur maakt een einde aan de beperkingen van bestaande legacy-architecturen door een cached bandbreedte van 68 Gigabyte per seconde te leveren. Dit is een voordeel van 850% ten opzichte van andere systemen. Verder biedt deze oplossing 256 gelijktijdige geheugenactiviteiten, een extra voordeel van 800%.

Tom Fleissner, storage network area architect van het Pacific Capital Bankcorp, één van de grootste Amerikaanse financiële dienstverleners: "Het vermogen voor de verwerking tot 32 Petabytes en twee miljoen inputs/outputs per seconde betekent dat het platform de vereiste informatie nu en in de toekomst kan verwerken en beheren. Dat versterkt ons concurrentievoordeel. De ingebouwde virtualisatie en universele replicatie leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en minder complexiteit bij het voldoen aan overheidsregels. Daarnaast is de data-integriteit gegarandeerd, ook tijdens de ergste rampen."

Hu Yoshida, Chief Technology Officer bij Hitachi Data Systems: "Het probleem van de proprietary oplossingen van onze concurrentie is dat de capaciteit sneller groeit dan de prestaties. Wij kiezen voor een uitgebalanceerde aanpak om ons platform op te schalen. We hebben evenveel aandacht besteed aan het verbeteren van de prestaties, cache-beheer en behoud van de Quality of Service binnen een verregaand geconsolideerde, gepartitioneerde omgeving. Daarbij hebben we gekozen voor een aanpak met virtual machines met een gegarandeerd veilige verdeling voor individuele applicaties. Dat is gebeurd op basis van onze systeemkennis."

Drie modellen
Het Universal Storage Platform heeft een maximum interne ruwe capaciteit van 332TB via ondersteuning voor maximaal 1.152 146GB of 300GB disk drives. Om in de specifieke behoeften van klanten te voorzien, is het platform beschikbaar in drie modellen met gemeenschappelijke functionaliteit en is het volledig non-disruptive te upgraden. De modellen zijn:

Instapmodel USP100
o Een maximum interne ruwe capaciteit van 77TB met tot 256 (146GB of 300GB) disk drives o 17GB per seconde cached bandbreedte, het dubbele van andere systemen en een capaciteit die vergelijkbaar is met het Hitachi Lightning 9980V-storage-systeem o Fibre Channel-, FICON-, ESCON- en NAS-connectiviteit

USP600
o 154TB-capaciteit met tot 512 (146GB of 300GB) diskdrives, 183% meer capaciteit dan andere systemen o 34GB per seconde cached bandbreedte, 425% meer dan andere systemen o Tot 128 Fibre Channel interfaces leveren ruim twee keer zoveel consolidatiemogelijkheden als andere systemen inclusief FICON-, ESCON- en NAS-connectiviteit

High End USP1100
o 332TB capaciteit met 1.152 (146GB of 300GB) diskdrives en 395% meer capaciteit dan andere systemen o 68GB per seconde cached bandbreedte, 850% meer dan andere systemen o Tot 192 Fibre Channel interfaces, meer dan 300% voordeel, verschillende malen grotere consolidatiemogelijkheden dan andere systemen, FICON-, ESCON- en NAS-connectiviteit

Het Universal Storage Platform-aanbod sluit naadloos aan op de Lightning 9900V Series en biedt klanten de vrijheid om het systeem te kiezen dat nodig is op basis van functionaliteit en belasting.

"Voor de introductie van het Universal Storage Platform was het te kostbaar om een gemeenschappelijke beheeroplossing voor gefragmenteerde datamiddelen binnen een organisatie te leveren", zegt Dave Vellante, CEO van onafhankelijke software- en services-organisatie ITCentrix. "Klanten kunnen grote meerwaarde halen uit de unieke kenmerken van het Universal Storage Platform, externe storage-koppelingen, logische partitioning en universele replicatie. Zo optimaliseren ze alle storage-middelen binnen hun bedrijf."

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.