Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems introduceert beheersoftware voor grootschalige virtualisatie, logische partitioning en universele replicatie

Sterke efficiencyverbetering, verlaging TCO en stroomlijning data lifecycle management

Amsterdam, 7 september 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert een nieuwe storage-beheersoftware suite voor het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform. De geavanceerde software biedt als eerste mogelijkheden voor grootschalige storage-virtualisatie - tot 32 Petabytes - voor heterogene storage-systemen en logische partitioning van interne en externe storage-middelen. Daarnaast maakt de software storage-onafhankelijke replicatie mogelijk. Tegelijkertijd heeft het bedrijf de Hitachi HiCommand-beheermodules geschikt gemaakt voor het TagmaStore Universal Storage Platform.

"Omdat bedrijven worden geconfronteerd met steeds complexere storage-infrastructuren, betreden we met onze geavanceerde virtualisatie- en universele replicatiesoftware een nieuwe fase voor storage-infrastructuren", zegt Hu Yoshida, Chief Technology Officer van Hitachi Data Systems. "Dit nieuwe niveau wordt gekenmerkt door centraal beheer en inzet van oplossingen voor Business Continuity, optimalisatie van prestaties, Data Lifecycle Management en compliance. Dit alles biedt klanten de radicale prestatieverbeteringen die noodzakelijk zijn om de kosten terug te dringen en de toegevoegde waarde voor de bedrijfsvoering te maximaliseren."

Volgens onafhankelijk onderzoek van software- en serviceorganisatie ITCentrix kan het Universele Storage Platform met bijbehorende software de Total Cost of Ownership van zakelijke gebruikers met 40 procent verlagen. Dat kan door gangbare beheertaken binnen heterogene storage-omgevingen te stroomlijnen en te automatiseren. Deze besparingen worden niet alleen gerealiseerd door hogere productiviteit van beheerders, maar ook door lagere licentiekosten voor het onderhoud van verschillende specifieke kopieer- en beheerproducten. Bovendien wordt het Data Lifecycle Management sterk verbeterd.

"Tot de introductie van het Hitachi Universal Platform was het te kostbaar om een beheeroplossing voor gefragmenteerde datacomponenten te leveren", zegt Dave Vellante, CEO van ITCentrix. "Uit onze uitvoerige analyse blijkt dat geen enkel product de Hitachi-oplossing evenaart. Bij een grote configuratie van 900TB met 2700TB extern beheerde opslag is de interne ROI 425% bij een investering van $12,7 miljoen over drie jaar. Dit is een grote verandering van de dynamiek in de storage-wereld."

Grootschalige virtualisatie, logische partitioning en universele replicatie De nieuwe software voor het Hitachi Universal Storage Platform bestaat uit: Hitachi Universal Volume Manager - De eerste grootschalige virtualisatie-implementatie die tot 32 Petabytes interne en externe storage samenbrengt in één pool, beheerd door één set softwaretools. De software biedt een beheerplatform voor alle storage-systemen en biedt datareplicatie- en migratieopties voor heterogene storage-systemen. Tegelijkertijd is de efficiënte integratie en inzet van oudere storage-systemen mogelijk. In combinatie met Volume Migration biedt Universal Volume Manager policy-based Data Lifecycle Management voor diverse storage-lagen, inclusief opslag van mainframedata op minder kostbare SATA-gebaseerde midrange storage. Hitachi Virtual Partition Manager-software - Door de inzet van logische partitioning-technologie in de grotere Hitachi-servers wijst de software intern en extern fysieke storage-middelen toe, inclusief poorten, cache en disk, aan onafhankelijk beheerde Virtual Storage Machines. Klanten kunnen de Virtual Partition Manager-software gebruiken om tot 32 Virtual Storage Machines te creëren. De host herkent de Virtual Storage Machine als zijn eigen storage-systeem, waardoor de toegewezen middelen decentraal beheerd kunnen worden. Dit garandeert efficiënte inzet van storage over platforms, inclusief externe storage-systemen. Hitachi Universal Replicator - Naast de geavanceerde asynchrone remote replicatietechnologie van Hitachi biedt de Universal Replicator unieke mogelijkheden, zoals heterogene replicatie, diskgebaseerde journaling, bescherming tegen defecte links, 'pull copying' en multi-datacenter ondersteuning. Dit garandeert de continuïteit op verschillende locaties en verbeterde IT-activiteiten zonder de inzet van dubbel uitgevoerde servers of replicatieapparatuur. De Universal Replicator benut de kracht van de Hitachi TrueCopy asynchrone remote replicatie-software en is een robuuste oplossing voor bedrijfscontinuïteit voor interne en externe storage.

"Onze klanten vertrouwen op ons voor het informatiebeschikbaarheidniveau dat we samen hebben afgesproken", aldus Jim Grogan, Vice President Alliances bij SunGard, leverancier van geïntegreerde software- en processing-oplossingen. "Naast de hoge beschikbaarheidniveaus en geavanceerde remote copy die we van Hitachi verwachten, biedt het Universal Storage Platform de eerste implementatie van logische partitioning. Dit biedt ons bedrijf nieuwe mogelijkheden omdat we de SLA-eisen van klanten nu precies kunnen afstemmen op de services die we leveren."

"Bedrijven willen storage-oplossingen die schaalbaar zijn op het gebied van capaciteit, prestaties, beheer, platformondersteuning en beschikbaarheid", zegt John McArthur Group Vice President en General Manager Information Infrastructure and Enabling Technologies van IDC. "Hitachi heeft een oplossing ontwikkeld - gebaseerd op alle aanwezige kennis binnen de organisatie - die eerdere investeringen beschermt en voorziet in de toekomstige behoeften van de markt voor netwerk-storage."

Verbeteringen voor Storage Area Management-software De meeste Hitachi-softwaretools zijn inmiddels geoptimaliseerd voor het Universal Storage Platform, waaronder Hitachi TrueCopy voor remote replicatie tussen Hitachi storage-systemen, Hitachi ShadowImage In-System Replication voor snelle ongestoorde lokale mirroring van bedrijfskritische data en Hitachi Volume Migration voor policy-based Data Lifecycle Management voor alle storage-lagen. Het Universal Storage Platform is ook uitwisselbaar met de Hitachi HiCommand- softwaremodules, inclusief de nieuwste versies van HiCommand Storage Services Manager, HiCommand Device Manager en HiCommand Tuning Manager; de nieuwe HiCommand Protection Manager en de Hitachi Dynamic Link Manager-software voor padbeheer. Verder kunnen gebruikers tools optimaliseren, bijvoorbeeld HiCommand Chargeback voor het doorberekenen van storage-verbruik, en HiCommand Application Modules voor de optimalisatie van Quality of Service voor Microsoft Exchange-, Oracle-, Sybase- en File Server-applicaties.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.