Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems vergroot efficiency storage tot 32 Petabytes virtualisatie

Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform verlaagt TCO

Amsterdam, 7 september 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform. Het platform combineert innovaties op het gebied van hard- en software, wat leidt tot sterk verbeterde storage-efficiency en lagere Total Cost of Ownership (TCO) voor storage. Het Universal Storage Platform is een doorbraak op het gebied van virtualisatie en biedt logische partitioning, beheer van extern gekoppelde heterogene storage en universele storage-onafhankelijke replicatie. De Global Solution Services-organisatie van Hitachi Data Systems ondersteunt het platform met professionele en consulting-services, zodat klanten alle voordelen van het nieuwe platform optimaal kunnen benutten.

Volgens ITCentrix, een onafhankelijke software- en services-organisatie, verwachten klanten dat het Universal Storage Platform aanzienlijke TCO-voordelen gaat opleveren. "Het is momenteel te kostbaar om een beheeroplossing voor gefragmenteerde datacomponenten te leveren", zegt Dave Vellante, CEO van ITCentrix. "Uit onze analyse blijkt dat dit product uniek is. Er zijn configuraties die meer dan 160% verbetering van de interne TCO opleveren bij investeringen van $3,4 miljoen in drie jaar. Dat is revolutionair in de storage-markt."

Deze besparingen zijn mogelijk doordat het Universal Storage Platform 32 Petabytes interne en externe storage in een virtuele storage-pool kan samenbrengen met gemeenschappelijke functionaliteit en applicatie Quality of Service (QoS). Dit alles beheerd vanuit één console. Het nieuwe platform verlaagt de overhead op beheer en kosten voor softwarelicenties en biedt bestaande storage-apparatuur alle mogelijkheden van de nieuwste software.

Innovaties
De voordelen van het Universal Storage Platform met bijbehorende software zijn: Hitachi Universal Star Network - De derde generatie parallelle, schaalbare crossbar switch-architectuur biedt 68 GigaByte per seconde gecachete bandbreedte, twee miljoen IOPs (input output operations per second), 256 gelijktijdige geheugenoperaties en ondersteunt 332TB interne storage-capaciteit - dat betekent een voordeel van respectievelijk 850%, 500%, 800% en 395% ten opzichte van andere producten. Hitachi Universal Volume Manager-software - Hitachi breidt zijn Virtual Storage Ports/Host Storage Domains-technologie uit met de eerste grootschalig geïntegreerde virtualisatielaag. Hierdoor kunnen 32 Petabytes aan interne en externe storage gebundeld worden in een pool, beheerd via een tool- en softwareset. De combinatie van Volume Migration en Universal Volume Manager biedt data lifecycle management voor verschillende storage-lagen. Hitachi Virtual Partition Manager-software - Virtual Partitioning Manager is de eerste storage-implementatie met de logische partitioning-optie van de grote Hitachi-servers en wijst interne en externe storage-middelen toe - inclusief poorten, cache en disk - aan onafhankelijk beheerde Private Virtual Storage Machines. De partities worden dynamisch aangepast aan de QoS-eisen van applicaties op basis van veranderende zakelijke prioriteiten. Hitachi Universal Replicator-software - In het verlengde van de geavanceerde asynchrone remote replicatietechnologie van Hitachi biedt de Universal Replicator unieke mogelijkheden, zoals heterogene replicatie, diskgebaseerde rapportage, bescherming tegen defecte links, 'pull copying' en multi-datacenter ondersteuning. Deze eigenschappen vereenvoudigen disaster recovery-oplossingen voor klanten aanzienlijk.

Door de inzet van deze geïntegreerde beheerstructuur biedt Hitachi een alternatief voor overlappende softwareproducten. Binnen een conventioneel SAN vereist elk apparaat afzonderlijke replicatiesoftware. Met de Replicator staat de software alleen op het Universal Storage Platform, waardoor niet langer verschillende softwarelicenties, upgrades of onderhoudscontracten nodig zijn. Dit verlaagt de TCO verder.

Brian Frank, Senior Director Architecture & Infrastructure van United Airlines: "Storage-omgevingen bestaan uit verschillende elementen die in de juiste richting gestuurd moeten worden. Het nieuwe Universal Storage Platform stelt bedrijven in staat om alle andere storage onder te brengen binnen dit platform. Ons bedrijf heeft te maken met een explosieve datagroei in alle fases van het informatie lifecycle management en onze medewerkers moeten deze groei kunnen beheersen. Met het Hitachi Universal Platform kunnen bedrijven dergelijke groei aan door de verschillende storage-systemen via één centraal punt te koppelen, te virtualiseren en te beheren. Op die manier kunnen we de efficiency van onze prestaties verbeteren, de TCO terugdringen en de ROI verbeteren."

Een nieuw paradigma
"Virtualisatie en array partitioning vormen de volgende fase voor storage arrays omdat ze optimale afstemming van de applicatie-eisen en de storage mogelijk maken. Dit leidt tot betere beveiliging van individuele applicaties en verbeterde functionaliteit. Deze innovaties transformeren apparatuur voor diskcontrole tot een universele storage-server voor ondersteuning van heterogene storage-systemen", zegt Josch Krischer, Vice President en Research Director bij Gartner.

Met het Universal Storage Platform kunnen IT-managers op een compleet andere manier naar storage-inzet en -beheer kijken. Door dit platform te integreren met de storage-infrastructuur en direct of via een SAN te verbinden met de bestaande storage-systemen, kunnen CIO's aanzienlijke besparingen realiseren door schaalvoordelen. De efficiencyverbetering is mogelijk door een beheeroverzicht van alle functionaliteit, door de waarde van data af te stemmen op de opslagwijze en door middelen te optimaliseren voor de QoS van applicaties. Deze criteria zijn onder andere beschikbaarheid, prestaties, capaciteit en kosten. Het Universal Storage Platform kan als eerste in de markt mainframedata verplaatsen naar mid-range storage-systemen. In de toekomst kan het platform applicaties als Enterprise Content Management ondersteunen bij de bundeling van alle informatiebronnen en protocollen binnen de organisatie. Dit optimaliseert het plaatsen van data in de meest geschikte storage-laag.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.