Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 8 september 2004 Publicaties - 8 september 2004
nieuw! Open Monumenten Dag op 12 september

nieuw! Commissievergaderingen
nieuw! Expositie Clemy van Hooren-Zijlstra in Brunssum nieuw! Gemeentegids nu ook op internet
Brede Maatschappelijke Voorziening heet BRONSHEIM Raadsvergadering van dinsdag 6 juli 2004
Hondenpoep hoort niet op straat! Brunssum presenteert Burgerjaarverslag 2003
Wijkatlas 2004 op internet Wonen en cultuur in gerestaureerd klooster Merkelbeek
Koopzondagen 2004 Gemeente presenteert nieuwe welstandseisen Alles wat u wilde weten over Brunssum Brunssum pakt taalachterstand bij kinderen aan
Evenementenkalender 2004 Gemeente pakt overlast aan Weekmarkt nieuw! Laat uw stem horen via het referendum Spreekuren wethouders
VEILIGHEID: VERKEER/VERVOER:
U vindt veilig wonen belangrijk? nieuw! Start aanleg rotonde Rumpenerstraat
Brunssum wordt veiliger nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat 359
Gemeente Brunssum gaat strenger handhaven nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Florence Nightingalestraat 1 Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Aristotelesstraat 24 Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord Verkeersspreekuur MILIEU: DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK:
Scheiden van afval? Goed voor uw beurs! Dualisme in de gemeentepolitiek
Inleveren asbest Inspreekuur voor burgers
Papier ophalen
BOUWEN IN BRUNSSUM: BOUWEN IN BRUNSSUM:
Hou rekening met het Bouwstoffenbesluit Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig?
nieuw! Vergadering commissie Ruimtelijke Kwaliteit De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning
Nieuwe Woningwet Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum' Bouwen zonder vergunning? Vul uw bouwaanvraag goed in!
---

Verkeer wordt gedurende acht weken omgeleid
Start aanleg rotonde Rumpenerstraat

De kruising Rumpenerstraat/Heugerstraat/Koolhofstraat is vanaf maandag 6 september gedurende een periode van ongeveer acht weken afgesloten, dit in verband met de aanleg van een rotonde. Gedurende de werkzaamheden zullen winkels en woningen gewoon bereikbaar blijven, al zal er sprake zijn van enige overlast. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Vanwege werkzaamheden zal op een gedeelte van de aangrenzende parkeerplaats niet geparkeerd kunnen worden.

Omleiding
Doorgaand verkeer in de Rumpenerstraat (komend uit de richting van het Bodemplein of het Lindeplein) zal gedurende de werkzaamheden worden omgeleid via de route Prins Hendriklaan/Vijverlaan en omgekeerd. Sporthal Rumpen zal bereikbaar zijn via de Heugerstraat.

Ook het openbaar vervoer wordt omgeleid. De haltes gelegen aan het Koutenveld, Lindeplein, Rumpenerstraat/Bodemplein (nabij AAA) en de Wilhelminastraat komen te vervallen voor lijn 8. Reizigers worden verwezen naar de haltes gelegen aan de Prins Hendriklaan ter hoogte van het Schuttersveld en de Egge, en/of de halte Prins Hendriklaan/Bodemplein (hoeve Orbons).

Meer informatie
Meer informatie? Neem contact op met de heer E. Walraven van de gemeente Brunssum, e-mail, eric.walraven@brunssum.nl, telefoon (045) 527 86 24.
Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat 359 Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten voor het pand Henri Dunantstraat 359.
Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (25 augustus 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum. Gehandicaptenparkeerplaats Florence Nightingalestraat 1

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten gelegen voor het pand Florence Nightingalestraat 1.
Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (25 augustus 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum. Gehandicaptenparkeerplaats Aristotelesstraat 24 het pand Aristotelesstraat 24, huisnummer 12.
bekendmaking (25 augustus 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de Expositie Clemy van Hooren-Zijlstra in Brunssum

Van vrijdag 3 september tot en met woensdag 15 september vindt er in cultureel centrum d'r Brikke-Oave in Brunssum een tentoonstelling plaats van de Sittardse kunstenares Clemy van Hooren-Zijlstra. De expositie bestaat uit aquarellen van deze amateurschilderes.

Clemy van Hooren-Zijlstra schildert hoofdzakelijk figuratief. Tot haar onderwerpen behoren stillevens, landschappen en bloemen - taferelen die zij in haar geheel eigen stijl vast weet te leggen. Ruim 10 jaar geleden richtte zij in Sittard onder de naam 'Aqua Sitt' een schilderskring op. Deze kwam regelmatig bijeen onder leiding van Roel de Kleine. Ook werden verschillende tentoonstellingen gerealiseerd. Clemy van Hooren exposeerde onder meer in Urmond (Terpkerk), Hoensbroek (Lucas Kliniek), Sittard (Ophovener Molen) en het Belgische Neeroeteren (Cultureel Centrum).
Clemy van Hooren-Zijlstra ontving haar teken- en aquarelopleiding van Jan Creusen. Later nam zij les bij Jan Viehoff om ook de olieverftechniek te leren beheersen. Roel de Kleine begeleidde haar op de Vrije Volksuniversiteit.

Tentoonstelling
De expositie duurt tot woensdag 15 september en is gratis toegankelijk. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag 10.00-12.00 uur, 14.00-17.00 uur en (behalve woensdag) 19.00-21.00 uur. U kunt de expositie ook op zondag bezoeken, van 15.00 tot 17.00 uur.

---

Commissievergaderingen

In week 37 worden commissievergaderingen gehouden ter voorbereiding op de raadsvergadering van dinsdag 21 september 2004.

Let op: de onderstaande agenda's zijn nog onder voorbehoud!

Maandag 6 september: Ruimte & Techniek.
Op de agenda:

- bestuursopdracht structuurvisie Huize Louise - Centrum
- bestuursopdracht parkeerbeleid

- voorstel herijking afvalinzamelplan

- voorstel voorbereidingsbesluit Haefland

- voorstel voorbereidingsbesluit Kerkstraat/Dorpstraat
- voorstel planschadeverzoek namens de erven Tripels
- bestuursopdracht privatisering Zeekoelen/Heidecamping

Dinsdag 7 september: Burgerzaken.
Op de agenda:

- bestuursopdracht privatisering Zeekoelen/Heidecamping
- 2e kwartaalrapportage Sociale Zaken

- nota collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voor de minima in Brunssum

Woensdag 8 september: Middelen.
Op de agenda:

- presentatie C-2000 systeem door de regionale brandweer Zuid-Limburg;
- voorstel Jaarrekening 2003 van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR)

- voorstel Jaarrekening 2003 GGD

- voorstel 1e wijziging begroting 2004 GGD

- voorstel uitwerking Programma 2 voor Programmabegroting 2004 'Stedelijke vernieuwing en Openbare ruimte'

- voorstel verzoek stichting gezondheidszorg OZL om handhaving van de gemeentelijke garantie

- voorstel 1e programmarapportage 2004

- voorstel 'Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Brunssum';
- voorstel procedure ingekomen brieven aan de raad.

De bijeenkomsten worden gehouden in het Bestuurscentrum en beginnen om 19.00 uur.
De vergaderingen zijn openbaar en belanghebbenden zijn van harte welkom. Wilt u het woord voeren over een te behandelen onderwerp, dan dient u dit tijdig bij de aanvang van de vergadering kenbaar te maken aan de voorzitter van de commissie.

---

Open Monumenten Dag op 12 september

De landelijke Open Monumenten Dag vindt dit jaar plaats op zondag 12 september. Het thema dit jaar is 'Verdediging'. De werkgroep Open Monumenten Dag Brunssum organiseert een tentoonstelling over dit thema en een fietsroute. Het startsein van de Open Monumenten Dag 2004 wordt om 11.00 uur gegeven door wethouder Akkermans van de gemeente Brunssum in het Bestuurscentrum aan het Lindeplein.

De werkgroep Open Monumentendag Brunssum organiseert op 12 september een tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis (Lindeplein 1) met het landelijke thema 'Verdediging'. De tentoonstelling is samengesteld door leden van de heemkundevereniging &

-stichting samen met leerlingen van het Romboutscollege, met medewerking van JFC Headquarters Brunssum (voormalig AFNORTH) en Schutterij St.Gregorius de Grote. Er is onder meer een maquette van een veldslag te zien en ook uniformen van diverse legereenheden. Omdat Open Monumenten Dag plaatsvindt een week voor het 60-jarig bevrijdingsjubileum van Brunssum, op 19 september, wordt in de tentoonstelling ook aandacht besteed aan de bevrijding van Brunssum aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Een gedeelte van de tentoonstelling blijft een maand lang in de hal van het gemeentehuis te zien en is dan geopend tijdens kantooruren.

Fietsroute
Samen met de heemkundevereniging de Veersjprung uit de buurgemeente Onderbanken wordt 12 september dag tevens een fietsroute uitgezet. Ook in de fietsroute staat het thema 'Verdediging' centraal. De route leidt langs de POM sites (Opslag loodsen) en de vliegbasis van de NAVO naar het stadje Gangelt (D) met haar verdedigingsmuren uit de middeleeuwen. Ook zijn verdedigingselementen in het landschap waar te nemen, waaronder een Motte (een middeleeuwse kunstmatige heuvel, opgeworpen ter verdediging), en een aantal versterkte boerderijen. Een routebeschrijving is op 12 september verkrijgbaar in het bestuurscentrum (Lindeplein 1, Brunssum).

De Open Monumenten Dag wordt georganiseerd door de heemkundevereniging en de gemeente Brunssum.

---

Gemeentegids nu ook op internet Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 14 september 2004.