Gemeente Den Haag

september 2004
De Delta sluit kunstproject af met manifestatie (7 september)

Schoolgebouw 'De Delta', vestiging van de openbare Zuidwalschool, sluit op 15 september 2004 met een feestelijke manifestatie het twee weken durende project 'Kunst met een grote K' af. Vanaf 12.30 tot 15.30 uur kunnen geĂŻnteresseerden de kunstwerken bekijken die de leerlingen maakten en zelf ook kunstzinnig aan de slag te gaan. Pronkstuk van de manifestatie is de onthulling om 14.00 uur van een beschilderd Enecohuisje door Bert van Alphen, fractievoorzitter van Groen Links in de Haagse gemeenteraad.

De leerlingen van de Delta hebben de afgelopen twee weken kunstwerken gemaakt in en buiten de klas. Een van deze werken is het beschilderde Enecohuisje op het schoolplein. Onder leiding van vrijwilligers van de speeltuinvereniging 'De Riviertjes' hebben leerlingen het huisje een heel ander uiterlijk gegeven.

Iedereen is welkom de kunstwerken te komen bekijken. Daarnaast kunnen de bezoekers ook zelf met kunst aan de slag, bijvoorbeeld tijdens de workshop 'Toveren met materiaal' onder leiding van een kunstenares. Er kunnen bezoekers meedoen aan een 3D kunstwerk.

Van 12.45 tot 13.30 uur en van 14.30 tot 15.15 uur worden er streetdance workshops gegeven. Kinderen mogen natuurlijk meedoen aan deze activiteiten, maar wel onder begeleiding van een ouder. Voor de allerkleinsten is er een stoeptekenwedstrijd. In en om de school wordt er gesport, geplaybackt en organiseert de school een rommelmarkt. De ouders zorgen op deze feestelijke dag voor de hapjes en drankjes. Bij slecht weer is er een aangepast programma.