Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Spot op Sport in het onderwijs
Hoogezand, 7 september 2004. Persbericht 2004/074.De gemeente

Hoogezand-Sappemeer start het nieuwe schoolseizoen met de verspreiding van de sportpas onder de basisschoolleerlingen. Ook investeert de gemeente weer in sportstimulering bij deze kinderen door het Groninger Sport Model, én dit jaar zelfs op 16 basisscholen. De gemeente heeft ook geld beschikbaar voor een Who's next-groep bij de Rehoboth en het Aletta Jacobscollege, zodat de jeugd in het voortgezet onderwijs ook extra mogelijkheden krijgt om te sporten.

Sportpas
De leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer krijgen de Sportpas 2004-2005. Dit is onderdeel van het project 'Wat Jeugd Beweegt' met het doel kinderen meer te laten bewegen en vooral die kinderen die naast de gymles op school niet aan sport doen. Hiermee kunnen zij gedurende het schooljaar kennismakingscursussen volgen bij diverse sportverenigingen. De pas blijkt een succes te zijn, want in het vorige schooljaar hebben 861 leerlingen deelgenomen. Dit was in het schooljaar 2002-2003 nog 650.

Groninger Sportmodel
Dit schooljaar start de gemeente weer met het Groninger Sportmodel. Deden vorig jaar 4 scholen mee, dit jaar krijgen de leerlingen uit groep 6 van 16 basisscholen iedere dag een uur sportles. Op de woensdagmiddag kunnen daardoor 350 deelnemende leerlingen nog een uur extra sport- en bewegingsactiviteiten doen. De lessen op school worden verzorgd door studenten van het H.I.S. en die op de woensdagmiddag door studenten van het Alfa College of door de sportverenigingen. Ook gaan diëtisten tijdens de lessen voorlichting geven over (goede) dagelijkse voeding. De leerlingen worden aan het eind van de basisschool door de GGD gemeten op lengte en gewicht. Dit moet leiden tot meer inzicht in de ontwikkeling én het effect van dagelijkse sportlessen op de gezondheid van de kinderen.

Who'z next
De gemeente gaat een werkgroep oprichten bij de Rehoboth en het Aletta Jacobscollege. Leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan gedurende het schooljaar als vrijwilliger sportactiviteiten organiseren voor medeleerlingen. Zij weten immers welke sporten het meeste aanspreken binnen deze doelgroep. Hiermee wil de gemeente sport in de breedte stimuleren binnen het voortgezet onderwijs.

sluiten