Ingezonden persbericht




Amersfoort, 7 september 2004

Training met halve bol geschikt voor sport en revalidatie

Bosu Balanstrainer brengt lichaam en geest in balans

ROOSTEREN - Een halve bal die snel en veilig je gevoel voor evenwicht verbetert, geschikt voor topatleten, beginnende sporters én revalidatiedoeleinden. Dat is de Bosu Balanstrainer, een eenvoudig en effectief hulpmiddel om verschillende vormen van aerobics, (kracht)training, (cardio)fitness, conditiesport en revalidatie te combineren met rompstabiliteit. De balanstrainer is nu voor het eerst verkrijgbaar in de Benelux.

Bosu staat voor 'Both Sides Up'; het uit de VS afkomstige trainingsmiddel in de vorm van een halfrond kan namelijk zowel op de platte basis als op de ronding worden geplaatst. Importeur voor de Benelux is Meijers Gezondheidsproducten te Roosteren. Sinds 1980 produceert, importeert en exporteert dit bedrijf hoogwaardige paramedische en fitnessproducten. "Dit is een nieuwe, veilige manier om balans, stabiliteit en lichaamsbewustzijn te trainen", zegt directeur Herrald Meijers. "Deze trainingsmethode brengt je lichaam en je geest in balans. Dat leidt tot soepelere en effectievere bewegingen, betere sportprestaties, minder blessurekansen en het verhelpen van klachten. Balans is de basis van iedere beweging en geeft mensen zelfvertrouwen."

De opblaasbare halve bal heeft een doorsnee van 60 cm en is 25 cm hoog. Hij wordt gebruikt in fitnesscentra, door (beroeps)sporters en privétrainers. Om nieuwe elementen toe te voegen aan bestaande trainingen of oefeningen, kan het trainingsmiddel worden gecombineerd met andere (fitness)apparatuur. Maar ook op zichzelf staand biedt de Bosu uitgebreide mogelijkheden voor een volledige training.

De Bosu Balanstrainer wordt per stuk of als totaalpakket geleverd. Het totaalpakket omvat balanstrainers, opbergrekken, een basisopleiding door trainers van het internationale Bosu Pro Team, boeken en videobanden/DVD's. Optioneel zijn er cursussen binnen de Bosu Pro-series voor onder meer fysio- en bewegingstherapeuten en privétrainers. De Bosu Choreografietrainingen zijn speciaal toegesneden op de lespraktijk van fitness/aerobicsinstructeurs.

Info: www.bosu.nl en www.bosu.com

Noot voor de redactie (