Ingezonden persbericht


Ubizen introduceert managed security-oplossing voor Payments Industry

Nieuw Compliance Program verlaagt risico op diefstal van en fraude met creditcardgegevens

MIJDRECHT - 7 september 2004 - Ubizen (Euronext: UBIB), de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions (MSS), introduceert het Ubizen OnlineGuardian Compliance Program. De nieuwe managed security-oplossing ondersteunt zakelijke partners van Visa en MasterCard bij het voldoen aan de security-auditprogramma's van deze creditcardmaatschappijen. De oplossing van Ubizen is gebaseerd op een reeks van best practices voor banken en financiële instellingen, merchants, payment service providers en payment processors die creditcardgegevens opslaan, verwerken en versturen.

Het bedrijfsleven krijgt in toenemende mate te maken met standaarden en reguleringen die direct of indirect gevolgen hebben voor ICT-beveiliging. Dit plaatst organisaties voor de uitdaging om te controleren of de bestaande beveiligingsinfrastructuur voldoet aan de hieruit voortvloeiende beveiligingseisen. Organisaties hebben daarom behoefte aan een methode om consistent en systematisch hun niveau van ICT-beveiliging te meten.

Visa en MasterCard hebben proactieve programma's opgesteld voor de beveiliging van creditcardgegevens om het risico van diefstal en fraude te verlagen. De programma's omvatten onder meer audits bij merchants, payment service providers en payment processors. Een belangrijk aspect van de programma's is, dat beveiliging wordt benaderd als een voortdurend proces en niet als een éénmalige inspanning.

Banken die aan de ene kant zaken doen met Visa en MasterCard, en aan de andere kant met merchants, payment service providers en payment processors, zijn er zelf verantwoordelijk voor dat laatstgenoemde partijen voldoen aan de gestelde beveiligingseisen. Het Ubizen OnlineGuardian Security Dashboard, een centraal management-portal, geeft deze banken een volledig overzicht van de mate waarin merchants voldoen aan de eisen, en geeft tevens de vooruitgang weer die ze daarbij boeken.

Aangemelde merchants, payment service providers en payment processors krijgen toegang tot hun eigen Security Dashboard, waar ze een self-assessment-vragenlijst kunnen invullen en periodieke kwetsbaarheidsanalyses kunnen inplannen. Deze beide activiteiten worden verplicht gesteld door de creditcardmaatschappijen. Vervolgens kunnen ze zien in welke mate ze aan de eisen voldoen en waar ze eventueel nog aan moeten werken.

"De behoefte aan gecombineerde oplossingen voor het voldoen aan wet- en regelgeving en security risk management neemt snel toe", aldus Stijn Bijnens, CEO van Ubizen. "Met het Ubizen OnlineGuardian Compliance Program spelen we in op die behoefte. De oplossing ondersteunt banken, financiële instellingen en merchants om zowel aan de eisen van Visa en MasterCard te voldoen, als hun eigen beveiligingsniveau te verbeteren."

Optioneel verzorgt Ubizen een on-site compliance assessment. Zo'n assessment - verplicht voor organisaties met een hoog risico - bestaat uit een diepgaande analyse van het beveiligingsprofiel vanuit zowel technisch als procesmatig en procedureel perspectief. De focus ligt hierbij op de systemen en toepassingen die met het internet verbonden zijn.

Ubizen is zowel MasterCard Certified Security Vendor als Visa Qualified CISP/AIS Security Assessor. Ubizen was de eerste leverancier van beveiligingsdiensten, die forensisch onderzoek mocht uitvoeren voor de grootste vier creditcardmaatschappijen. Voor meer informatie over Ubizen OnlineGuardian Compliance Program en andere diensten voor de payments industry, zie: www.ubizen.com

Ubizen
Ubizen is de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7 beheren, monitoren en ondersteunen van beveiligingscomponenten. Het Professional Services Team is een aanvulling op Ubizen OnlineGuardian managed services en ondersteunt bedrijven bij het plannen en implementeren van beveiligingsbeleid en -infrastructuren. Daarnaast ontwikkelt Ubizen innovatieve oplossingen voor de beveiliging van applicaties.