Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Kootwijkerbroek; vernielingen woning Topperweg houden aan
Publicatiedatum: 07-09-2004

Afgelopen zondag 5 september zijn er rond 7.00 uur opnieuw vernielingen aangericht bij een woning aan de Topperweg in Kootwijkerbroek. Daarbij zijn twee ongeveer 17-jarige jongens in donkere kleding gezien, die na de vernielingen in de richting van de Breihutterweg zijn gelopen.

Politieonderzoek naar deze vernielingen lijkt te wijzen in de richting van jongeren, die middels deze vernielingen kennelijk uiting willen geven aan hun ongenoegen, nadat een keet aan de Topperweg in Kootwijkerbroek op last van de gemeente Barneveld is gesloten. Het is daarbij vreemd dat zij zich richten op de nabijgelegen woning, temeer daar deze bewoners met de sluiting niets van doen hebben gehad.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van deze vernieling, dan wel andere - eerder gepleegde vernielingen (poging tot brandstichting in de nacht van 27 op 28 augustus en vernielingen op 29 augustus) aan hetzelfde pand. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de gepleegde vernielingen of op een andere manier weten wat er precies gebeurd is en door wie dat gedaan is.

Ongenoegen
Vorige week nog sprak burgemeester Burgering van Barneveld zijn ongenoegen over de acties in de gemeenschap uit. Hij weet zich daarin gesteund door een brede vertegenwoordiging van de plaatselijke bevolking, die inmiddels ook op alle mogelijke manieren hebben aangegeven dat de vernielingen zouden moeten stoppen. Desondanks blijven er vernielingen aan de woning gepleegd worden.

Bent u getuige, maar kennen de daders u ook? Bel u gegevens dan door op Meld Misdaad Anoniem, nummer 0800 - 7000. Wilt u eerst weten hoe anoniem uw gegevens daar worden behandeld? Bezoek dan de website, www.meldmisdaad.nl.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221