Ingezonden persbericht


PETER WIJNEN PUBLIC RELATIONS SKI CONSULTANTS INTERNATIONAL

P E R S B E R I C H T

Wassenaar/Voorschoten, 7 september 2004

CHALETSPLUS VAN OOSTENRIJKSE WINTERSPORT NAAR SAFARICHALETS IN ZUID-AFRIKA

Dit jaar breidt Chaletsplus niet alleen in Oostenrijk uit, maar het bedrijf kocht in Zuid-Afrika het Kololo Private Game Park met veertig bedden verdeeld over dertien chalets.

Kololo Private Game Park
In Waterberg, in de directe nabijheid van het wereldbekende Marakele Nationale Park van 120.000 hectare, ligt dit private game reserve. Het park grenst aan het privé-natuurreservaat "Welgevonden" van 38.000 hectare in de Limpopo Provincie. Na slechts drie uur rijden vanuit Johannesburg bereikt men Kololo met weidse, open steppen en een dicht bosrijk berggebied dat vrij is van malaria. In het park leven giraffen naast koedoes, nyala's, zebra's, wildebeesten, luipaarden en vele andere dieren. Kololo is de naam voor de Afrikaanse bokspringer. Vanuit het park kan men uitstapjes maken naar het Marakele Nationale Park (70 km), Sun City (170 km) en het Pilanesberg. Zonder risico kan men zelf te voet het park verkennen of met een verrekijker de olifanten, neushoorns of leeuwen bekijken in het aangrenzende park.

De drie rivieren in het landschap van Kololo zorgen voor voldoende vers water

voor mens en dier

Luxe chalets
In het Kololo Game Reserve is een grote verscheidenheid aan chalets te vinden niet alleen voor wat betreft prijs en ligging, maar ook qua grootte, van een groot luxe vijfsterren King of Queen chalet met privézwembad tot romantische Riverchalets met bijzondere vergezichten op het Wildlife. Deze luxe chalets worden verhuurd via www.safarichalets.nl.

Uitgebreid excursieprogramma

Naast wandelen kan men mountainbiken, paardrijden of een game drive met een gids maken. Een uitstekend restaurant en lounge zorgen ervoor dat het bezoeker aan niets ontbreekt. Ook voor incentives (maximaal 40 personen) en business meetings is Kololo een geschikte locatie.


- 2 -

Uitbreiding werkgelegenheid

Door de inschakeling van de plaatselijke bevolking bij het onderhoud van het park en de begeleiding van toeristen, zorgt Safarichalets tevens voor een uitbreiding van de werkgelegenheid in deze vrij arme provincie.

Op dit moment denkt de directie, Ton en Yvonne Jansen, aan een uitbreiding van het aantal bedden tot zeventig en de bouw van een groter (luxueus) restaurant. De drie rivieren, die op het terrein stromen, maken de aanleg van een golfbaan in de toekomst het overwegen waard.

Bijzonder appartementencomplex in Königsleiten Oostenrijk Twee jaar geleden opende het Goudse echtpaar Yvonne en Ton Jansen in Königsleiten een bijzonder appartementencomplex. Een driehonderd jaar oude boerderij werd in het duizend meter lager gelegen Hollersbach tot op de grond gesloopt en steen voor steen weer opgebouwd in het centrum van Königsleiten. In de boerderij werden drie luxe appartementen ondergebracht, elk voor twaalf personen. Het project was zo bijzonder dat de bouwer hiervoor een belangrijke Oostenrijkse prijs ontving.

Wald in de lift

In het nabij Königsleiten gelegen, schilderachtige dorpje Wald in Oberpinzgau opende Chaletsplus in 2003 het Ferienpark Schöneben met dertien luxueuze chalets. Dit jaar werd het park uitgebreid met acht nieuwe chalets. Alle nieuwe woningen beschikken over drie tot vijf slaapkamers, ruime terrassen en balkons en bieden een weids uitzicht over het Salzachtal. Een authentieke 'Kachelofen' waarborgt hedendaags comfort.

Skiën, langlaufen, wandelen en golfspelen.
Wald is geen dorpje voor discogangers. Daarvoor gaat men naar de nabijgelegen plaatsen Gerlos, Krimml of Neukirchen. Wald is echt voor de liefhebber van rust en natuur. In de wintermaanden kan men hier uitstekend langlaufen, een tocht met een arrenslee maken, of de helling afsuizen op een autoband. Voor alpineskiërs rijdt er een gratis skibus naar het op korte afstand gelegen, sneeuwzekere Königsleiten. Daar begint het skiseizoen meestal al eind november en er kan tot eind maart of zelf half april worden geskied. Ook in de afgelopen kerstperiode, toen de meeste wintersportplaatsen een groene aanblik boden, lag er voldoende sneeuw op de pistes. Het skigebied van Königsleiten is verbonden met de pistes van Gerlos en Zell am Ziller.

Uitbreiding skiliften

Dit jaar werd het skigebied van Königsleiten nog groter door nieuwe liften, die voor een directe verbinding met de Gerlos Platte zorgen.


- 3 -

Groei van Chaletsplus

In het seizoen 2003- 2004 groeide het aantal boekingen bij Chaletsplus met 28%. Het aantal overnachtingen kwam uit op 40.000. Inmiddels is Chaletsplus uitgegroeid tot de specialist in verhuur van grote chalets en appartementen voor 2 tot 36 personen in Königsleiten/Wald. In de regio Oberpinzgau verzorgt Chaletsplus 25% van alle boekingen en zij investeerde in de afgelopen jaren rond E 10.000.000,-- in de ontwikkeling/bouw en verkoop van nieuwe chalets. Naar verwachting zal de omzet van Chaletsplus het komende seizoen met 20% toenemen.

Internet

95% van de boekingen komt tot stand via internet.