Gemeente Delft Verloop spreekuur Wethouder Christiaan Baljé Delft

Wethouder Christiaan Baljé heeft maandag 6 september jl. zijn maandelijks inloopspreekuur gehouden. Het spreekuur is ook deze keer goed bezocht.

De Delftenaren hebben met wethouder Baljé gesproken over verschillende onderwerpen uit zijn portefeuille.
* Afgevaardigden van regionale belangenverenigingen voor watersporters kwamen hun zorgen uiten over het ontbreken van faciliteiten voor watersporters die de binnenstad van Delft willen bezoeken. De wethouder zegt toe de zaak te bespreken met de Gedeputeerde. Hij wil voorbereidingen treffen om faciliteiten voor watersporters mogelijk te maken.
* De ondernemers van een horecagelegenheid aan de Markt kwamen de wethouder inlichten over de onaangename situatie op hun terras
* Leden van Amnesty International vragen om een principiële uitspraak van de gemeente over het betalen van leges bij gebruik van een kraam op straat ten behoeve van niet-commerciële activiteiten. De hoogte van de leges staat volgens de bezoekers niet in verhouding tot de ideële activiteiten en de opbrengst ervan. De wethouder toonde begrip voor de klacht en beloofde erop terug te komen.
* Een bezoeker kwam bewijsmateriaal brengen waaruit zou moeten blijken dat ontruiming van zijn woning onterecht is geweest. De wethouder zegde toe de verstrekte informatie te bestuderen en de bezoeker over zijn bevindingen te berichten.
* Een eigenaar van een bedrijfspand aan de Markt kwam de wethouder vragen of er vestigingsmogelijkheden zijn die afwijken
* Een mevrouw kwam vragen of ze haar Zalmsnip toch mocht ontvangen omdat ze daarmee al jaren een goed doel in Afrika steunt. Haar eerdere verzoeken hierover zijn niet helder beantwoord en de wethouder zegt toe te zorgen dat dit alsnog gebeurt. Verder zal hij de zaak voorleggen aan de betrokken wethouder.
* Een andere mevrouw kwam haar verbazing en zorg uiten over het feit dat haar buitenlandse nichtje niet wordt toegelaten tot het vervolgonderwijs vanwege onder andere het ontbreken van een sofi-nummer. Wethouder Baljé belooft de zaak door te geven aan de verantwoordelijke collega-wethouder.

Het inloopspreekuur van wethouder Baljé wordt iedere eerste maandag van de maand gehouden. Het volgende spreekuur zal zijn op maandag 4 oktober. Dan zal het gehouden worden in Bacinol waar dan ook de tentoonstelling Expo Delft 2004 te bezichtigen is .

Naast het inloopspreekuur kan met de wethouder via de gemeentelijke website ( www.gemeentedelft.info/balje ) een afspraak worden gemaakt. Alle bewoners en ondernemers van Delft kunnen zo direct met de wethouder van gedachten wisselen over onderwerpen uit zijn portefeuille:

economische zaken, binnenstadsmanagement, toerisme, ICT, volkshuisvesting en dienstverlening. Overige onderwerpen kunnen niet met

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Riëtte van Raamsdonk, Communicatie gemeente Delft, telefoon 260 27 08