2e persbericht van dinsdag 7 september 2004

Eindhoven 07-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving en misbruik bejaarde vrouw

Dinsdag rond middernacht is op de Groenewoudseweg een 85-jarige vrouw in haar woning beroofd. Drie mannen kwamen via de achterdeur binnen. Ze duwden de vrouw, die juist de achterdeur wilde sluiten, naar binnen. Daarna hebben ze in de woning naar geld gezocht. Er is een klein geldbedrag gestolen. Een van de mannen heeft de bejaarde vrouw misbruikt. Het slachtoffer heeft nog luid om hulp geroepen maar er is voor zover bekend niet op gereageerd. De politie werd door het slachtoffer pas dinsdagmorgen op de hoogte gebracht. Er is een buurtonderzoek gestart. De politie vraagt eventuele getuigen die bij de woning aan de Groenewoudseweg of in de directe omgeving iets verdachts gezien hebben contact met haar op te nemen. Getuigen kunnen bellen met de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit via telefoon 0900-8844.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Medevoort is dinsdag tussen 7.15 en 9.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 100 gecontroleerde voertuigen reden er 18 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Geldrop: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning-in-aanbouw aan de Van Erpstraat is een groepenkast weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 17.00 en dinsdag 8.00 uur. De woning was niet afgesloten.

Bakel: Auto gestolen

Vanaf de Burgemeester Diepstratenlaan is dinsdag tussen 1.00 en 6.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf (FG-LB-90).

Someren/Asten: Woninginbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een aantal woningen in Asten en Someren. Uit een woning aan de Dintel in Someren werden onder meer een mobiele telefoon en een halsketting gestolen. De achterdeur werd opengebroken. In Asten werd ingebroken in een huis aan de Kruiskensweg. Daar werden een mobiele telefoon en geld weggehaald. Een openstaand raam is verder opengetrokken. Ook twee woningen aan de Kerkstraat waren het doelwit. Uit het ene huis verdween een geldbedrag van ongeveer 150 euro, uit het andere werden twee mobiele telefoons weggehaald. In beide gevallen werd de achterdeur opengebroken.

Valkenswaard: Beeldschermen weggehaald

Bij een inbraak in een pand aan De Hofnar zijn twee TFT-schermen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Een raam is opengebroken waarna de schermen werden gestolen.