Ingezonden persbericht


Nieuwe Camembert Calvados in de kaasspeciaalzaak

PERSBERICHT

Nieuw en alléén in de kaasspeciaalzaak:
AF! Camembert Calvados, twee Normandische delicatessen in één fantastische kaas

Normandië, heerlijke streek en maar een paar uurtjes van hier. De zee beukt er ook deze herfst op de magnifieke falaises. Daarachter heerst de rust van la campagne. Een groen, ziltig achterland. Wereldberoemd vanwege de twee grote regionale specialiteiten: camembert en calvados. Die twee streekproducten komen samen in een kaas die nu ook in Nederland te proeven is. Onder de welluidende naam AF! Camembert Calvados Affiné.

AF! Camembert Calvados Affiné heeft een zeer uitgesproken karakter. De camembert wordt bereid uit verse, volle melk. Daarna wordt de kaas 15 dagen in calvados gerijpt. Deze traditionele rijping in de lokale eau de vie zorgt voor een eigenzinnige signatuur.

Doordrenkt in de calva
Vooral de serieuze fijnproever weet AF! Camembert Calvados op waarde te schatten. De kaas is, zoals het een camembert betaamt, zacht, romig en strogeel van kleur. Maar dan komt de retraite in de calva. De kaas, eens bedekt met een witte schimmel, raakt doordrenkt en krijgt door de zogenoemde chaplure zijn lichtbruine, kruimige buitenkant. Geur en smaak weerspiegelen het ambachtelijke Normandische procédé.

AF! Garantielabel
Zoals de officiële benaming aangeeft is AF! Camembert Calvados Affiné een kaas mét het AF!-label. AF! wordt toegekend aan kazen die een intensieve affinage (affineren, aanrijpen) onder de juiste omstandigheden hebben ondergaan. Door de affinage is de kaas gegarandeerd consumptiegeschikt. Of, zoals ze het in la douce France zeggen: de kaas is à point, precies op het juiste moment van rijping.

Alleen bij de kaasspeciaalzaak
AF! Camembert Calvados Affiné wordt geïmporteerd door Verbakel & Seggelink B.V., Nederlands grootste distributeur van (buitenlandse) kazen en mediterrane delicatessen. AF! Camembert Calvados is exclusief verkrijgbaar bij de betere kaasspeciaalzaak. Om het nóg bijzonderder te maken: u proeft een au lait cru-kaas, wat betekent dat er gebruik is gemaakt van rauwe melk. De kaas is dus niet geschikt voor vrouwen in blijde verwachting. En voor iedere fijnproever geldt: gebruik AF! Camembert Calvados met mate, want u eet en drinkt tegelijk!

Wijnadvies: kenners drinken bij een fraaie AF! Camembert Calvados Affiné géén wijn, maar een digestief. Cognac of armagnac kunnen, een echte calvados geeft extra cachet.