VAPRO


Interne assessorentraining EVC

Doelen

- Deelnemers inzicht geven in de EVC-procedure en de taken van de interne assessor.

- Deelnemers trainen in de competenties die nodig zijn om een intern assessment als onderdeel van de EVC-procedure af te nemen.

Doelgroep
Werk- en denkniveau minimaal MBO+.

Inhoud
Tijdens de training wordt ingegaan op de fases in de EVC-procedure en de taken en verantwoordelijkheden van de interne assessor daarin. Het instrumentarium dat gebruikt wordt tijdens de EVC-procedure wordt toegelicht.

Vervolgens worden de deelnemers getraind in de specifieke competenties die een assessor nodig heeft om een intern assessment op een goede manier af te nemen. Tijdens de training komt observeren en waarnemen aan de orde, en het noteren van observaties. Ook het stellen van vragen en criteriumgericht interviewen maken onderdeel uit van de training. Er wordt eveneens aandacht besteed aan het bedrijfsspecifiek maken van het instrumentarium. Tenslotte wordt op de laatste dag op een werkplek geoefend met het afnemen van het intern assessment.

Met de aangeboden onderwerpen wordt vooral geoefend. Daarbij worden de oefeningen ondersteund door stukjes theorie en feedback van de trainer.

Aantal deelnemers
Maximaal 8 deelnemers.

Omvang
3 dagen, waarbij de deelnemers op de laatste dag een intern assessment op de werkplek afnemen. Deze derde dag wordt beschouwd als een oefenmoment dat zo dicht mogelijk aansluit bij de praktijk.

Certificering
Na de training wordt bij elke deelnemer een intern assessment bijgewoond door een afgevaardigde van Exameninstelling VAPRO. Indien deze afname als voldoende wordt beoordeeld, wordt de interne assessor gecertificeerd.

Locatie
In company, vanwege de uitvoering van een intern assessment op een werkplek op de laatste dag.

Kosten
720,= per deelnemer, waarbij sprake is van 20% reductie indien de organisatie waar de deelnemer werkt een mantelovereenkomst heeft afgesloten met VAPRO. In de prijs is meegenomen dat tijdens een officieel intern assessment, buiten de trainingssetting, een afgevaardigde van Exameninstelling VAPRO meekijkt en beoordeelt of de deelnemer in aanmerking komt voor certificering.

Trainingsdata en locatie

Code

Data

Omgeving

p1.

8, 9 en 18 september

Zevenbergen

VOL

p2.

2e helft september

Geleen

VOL

p3.

13, 14 en 24 november 2003

Nader te bepalen

p4.

januari 2004

Nader te bepalen

p5.

maart 2004

Nader te bepalen

Aanmelding
Gebruik het inschrijfformulier.

Postbus 93, 2260 AB Leidschendam -- tel. 070-3209388 -- info@vapro-ovp.com -- VAPRO-OVP © 2003