Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2004-124

Den Haag, 31 augustus 2004

Belastingdienst mailt miljoen ondernemers over e-winstaangifte

De ongeveer 1 miljoen ondernemers in ons land ontvangen deze week een brochure van de Belastingdienst over de elektronische winstaangifte die per 1 januari 2005 verplicht wordt. De verplichting geldt voor de winstaangifte voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting, de omzetbelasting en intracommunautaire leveringen. Een jaar later geldt de wettelijke plicht ook voor de aangifte voor de loonbelasting. De mailing maakt deel uit van een al eerder gestarte campagne om ondernemers voor te bereiden op het elektronische aangeven. Met de invoering van elektronisch aangeven zal de papieren aangiftestroom verder verminderen en kan zowel bedrijfsleven als Belastingdienst efficiënter te werk gaan.

De Belastingdienst biedt ondernemers de mogelijkheid om via de website van de Belastingdienst on-line aangifte te doen. Om toegang te krijgen tot dit speciale deel van de site ontvangt de ondernemer vanaf medio september per belastingsoort een inlogcode en wachtwoord. In verband met de veiligheid worden deze apart van elkaar verzonden. Ondernemers kunnen vanaf 8 september hiervoor terecht op www.belastingdienst.nl. Het is eveneens mogelijk voor de ondernemer om via de eigen (aangepaste) administratiesoftware of via de belastingadviseur elektronisch aangifte bij de Belastingdienst te doen.

Vanaf september worden de ondernemers ook op de radio en in de vakbladen op de veranderingen geattendeerd. Meer informatie over elektronisch aangeven is te vinden op www.belastingdienst.nl.