Gemeente Tilburg

Datum

1 september 2004

Uitnodiging aan de pers

Debat 'Grip op de knip'

Op woensdag 8 september organiseren de gemeente Tilburg, Divosa, het Landelijk Platform Integrale Schuldhulpverlening en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het Debat 'Grip op de knip'. Hierbij staan de nieuwe Wet Financiële Dienstverlening (WFD) en schuldhulpverlening centraal. Dit debat begint om 20.00 uur in de Studiozaal van de Stadsschouwburg Tilburg. Wij nodigen u hierbij uit bij dit debat aanwezig te zijn. De zaal is open om 19.30 uur.

De schuldenproblematiek in Nederland loopt uit de hand. De maatschappelijke en sociale gevolgen zijn groot. De Wet Financiële Dienstverlening, die medio september in de Tweede Kamer wordt behandeld, bevat regels voor het aanbieden van en het bemiddelen in financiële producten aan consumenten en bedrijven.

Vraag is of de nieuwe wet de consument wel echt voldoende beschermt. Waar begint de maatschappelijke verantwoordelijkheid van kredietverstrekkers en nutsbedrijven en waar moet de overheid regulerend of corrigerend optreden? Deze vragen staan centraal in het Debat 'Grip op de knip', 'Wfd' goed geregeld. of gemiste kans?. Werkers uit het veld, deskundigen, Tweede Kamerleden, bestuurders en kredietverstrekkers gaan -onder leiding van Cees Grimbergen- met elkaar in discussie.

Voorafgaand aan dit debat zijn er in de Studiozaal van de Stadsschouwburg Tilburg van 14.00 tot 18.00 uur workshops over deze problematiek. Deze workshops worden door Divosa georganiseerd.

Op 8 september presenteert ook het Landelijk Platform Integrale Schuldhulpverlening samen met StimulanSZ haar nieuwe Handreiking Integrale Schuldhulpverlening, bestemd voor gemeenten en instanties die de schuldhulpverlening uitvoeren. Daarin wordt voorgerekend wat een gemeente bespaart als zij goede schuldhulpverlening organiseert. De handreiking schetst voor gemeenten het "basispakket Integrale Schuldhulpverlening" met haar 11 diensten en werkt dit verder uit. Verwijzingen naar relevante organisaties, uitgaven en websites zijn ook uitgebreid opgenomen in deze handreiking.

Voor de pers:
Voor vragen en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Ron de Rooij, Publiekszaken gemeente Tilburg, 013 - 542 9725, e-mail: ron.de.rooij@tilburg.nl

---- -- `Grip op de knip'

`Wfd' Goed geregeld... of gemiste kans?

Lenen kan u en anderen rondom u eld
ernstige schade toebrengen
o: Beeldvtof

---- --