Grontmij

Grontmij NV



6/9/2004 - Verkiezing 'Sportpark van het jaar' staat in het teken van sporten in de toekomst

Op woensdag 8 september wordt tijdens de vakbeurs Scope in Papendal bekend gemaakt welk sportpark zichzelf Sportpark van het jaar 2004/2005 mag noemen. De drie genomineerden zijn sportpark de Verademing in Den Haag, het Marco van Basten sportpark in Utrecht en het THYAS-complex in Panningen. Met de verkiezing willen de organisatoren Grontmij en Marktplan Adviesgroep vernieuwing in sportparken stimuleren.

Een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het Ministerie van VWS, het Landelijk Contact en de Universiteit van Tilburg, heeft de in totaal achttien inzendingen beoordeeld op onder andere vernieuwende aspecten en actualiteitswaarde. Sportpark De Verademing in Den Haag behaalde haar nominatie vanwege de goede combinatie van sport en spel. Het park heeft een echte wijkfunctie: ook scholen, bewoners- en welzijnsorganisaties maken er gebruik van. Zij kunnen er bijna alle sporten beoefenen: van jeu de boules tot streetsport.
Het Marco van Basten Sportpark in Utrecht wekte de belangstelling van de jury onder andere vanwege de energie en moeite die de verenigingen zelf hebben gestoken in de totstandkoming van het park. Zou het eerst verplaatst worden naar VINEX-locatie Leidsche Rijn; dankzij de verenigingen is uiteindelijk gekozen voor een locatie dichterbij het centrum. Ook hebben ze een belangrijke rol gespeeld bij het zoeken naar een locatie en het ontwerp van het sportpark. Het THYAS-complex in Panningen biedt voorzieningen voor uiteenlopende sport- en spelactiviteiten en heeft een belangrijke functie voor de nabijgelegen scholengemeenschap. Met het sportpark wordt ingespeeld op de toenemende populariteit van trendy sporten, ongebonden sportbeoefening en de grensvervaging tussen sport en recreatie.

Tijdens het symposium Sportpark van de Toekomst wordt de winnaar bekendgemaakt. Op de websites www.sportparkvanhetjaar.nl en www.sportparkvandetoekomst.nl staat meer uitgebreide informatie over het seminar en uiteraard over de verkiezing.

De Bilt, 3 september 2004

Nadere informatie:
Grontmij Nederland bv
Postbus 214
1800 AE Alkmaar

Marktplan Adviesgroep
Postbus 223
1400 AE Bussum

Vragen naar:
Siemon Top
Telefoon (072) 5475757
siemon.top@grontmij.nl

Peet Verheul
Telefoon (035) 6926666
peet.verheul@marktplan.nl

---