NEDERLANDS POLITIE INSTITUUT

NPSB: Erica Terpstra geeft startschot aan Politie Sportdag

Voorzitter van het NOC-NSF Erica Terpstra (zelf dochter van een politieman) zal samen met de voorzitter van de Nederlandse Politie Sportbond, de heer Foeke Wagenaar (korpschef van de regio Friesland), op woensdag 8 september a.s. het startschot geven aan de 2e Nationale Politie Sportdag op Papendal. Tijdens deze sportdag zullen teams van alle politieregio s strijden om de titel: Fitste en sportiefste politieregio van Nederland.

Titelverdediger, het regiokorps Amsterdam-Amstelland, zal samen met de teams van de andere regiokorpsen een intensief programma moeten afwerken waaronder een voetbaltoernooi, crossloop en een Run- Bike- Run parcours. De deelnemende teams werken vervolgens enkele zeskampachtige onderdelen af waaronder touwtrekken, sumoworstelen en paalklimmen. Het werken in teamverband komt tijdens deze onderdelen extra aan de orde.

De Nationale Politie Sportdag werd vorig jaar in het leven geroepen in het kader van het bevorderen van fit en gezondheid bij de Nederlandse politie en de samenwerking en versterken van de contacten van de politieregio s onderling.
Mede in dit verband is er een gezondheidsplein tijdens deze sportdag ingericht waar de deelnemende politiemensen zich op diverse onderdelen kunnen laten testen waaronder hun bloeddruk, cholesterol, duur/uithoudingsvermogen, vetpercentage en gewicht.

//////