Gemeente Voorschoten

Persberichten - Bewonersbijeenkomst Vlietwijk
Uitgebracht op: maandag 6 september 2004

De gemeente Voorschoten organiseert een tweetal informatiebijeenkomsten over mogelijke herontwikkeling binnen de Vlietwijk. De herontwikkeling betreft de straten die liggen binnen het kwadrant Professor Einsteinlaan, Professor Einthovenlaan, Jan van Goyenplantsoen en Kamerlingh Onnesplantsoen.

Na ondertekening van de intentieverklaring begin 2003 heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de mogelijkheden voor verbetering en vernieuwing van een deel van de Vlietwijk. Het onderzoek heeft uitgewezen dat sloop en vervangende nieuwbouw de beste oplossing bieden voor dit gebied. Hieraan zijn echter door de gemeente strikte voorwaarden verbonden, zoals terugkeergarantie voor de huidige bewoners en gedeeltelijk verdiept parkeren. Tijdens de avond worden tekeningen gepresenteerd waarop te zien is hoe de nieuwbouw er ongeveer uit gaat zien. Woningbouwvereniging Woonzorg Nederland is eigenaar van de betreffende woningen en presenteert de plannen.

De eerste bijeenkomst is op 8 september en is uitsluitend voor de bewoners van het kwadrant Professor Einsteinlaan, Professor Einthovenlaan, Jan van Goyenplantsoen en Kamerlingh Onnesplantsoen. De bijeenkomst vindt plaats in het buurthuis Vlietwijk en begint om 19.30 uur.

Eind september of begin oktobe rvolgteentweedebijeenkomst.Metdeze bijeenkomst wil de gemeente de overige bewoners van de Vlietwijk inlichten over de ontwikkeling van de vier genoemde straten. Informatie over exacte datum, tijd en plaats wordt nog bekend gemaakt.

Tijdens de informatieavond ligt er voor de pers een informatiepakket klaar.


- einde bericht -