Gemeente Almere

Gezamenlijk pand Budget Bureau Almere en Stadsbank Midden Nederland

Op woensdag 8 september 2004 is de officiële opening van het gezamenlijke pand van de Stadsbank Midden Nederland (SMN) en het project Budget Bureau Almere (BBA). Na een inleidend woord van wethouder Visser-van der Weele zal er een samenwerkingsovereenkomst worden getekend door de SMN, de Zorggroep Almere en de gemeente Almere.

Uitbreiding Budget Bureau Almere

Afgelopen jaren is er hard gewerkt om het project Budget Bureau Almere (BBA) van de grond te krijgen. Het project BBA is een project van de Zorggroep Almere en de Gemeente Almere voor integrale schuldhulpverlening in de Staatsliedenwijk. In 2004 is ook de SMN een partner in het project geworden. Inmiddels ligt er een plan klaar om het werkgebied van het BBA stapsgewijs uit te breiden naar het stadsdeel Almere-Stad. Om dit mogelijk te maken was het BBA op zoek naar een grotere locatie. Deze is gevonden in het nieuwe pand van de Stadsbank Midden Nederland (SMN) aan de Haagbeukweg 141a.

Project BBA

Het project BBA is een project met integrale schuldhulpverlening. Het project biedt een samenhangend hulpaanbod van preventie tot en met (na)zorg voor uitvallers met als doel zowel de budgetproblemen als de (psychosociale) oorzaak hiervan te behandelen. Om schuldhulpverlening integraal aan te pakken is samenwerking tussen bovengenoemde organisaties een vereiste. Om deze samenwerking te bekrachtigen wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend door H. van Oosten (directeur Dienst Sociale Zaken), W. Deen (Directeur SMN), en A.G.H. Groot Roessink (Directeur curatieve zorg, Zorggroep Almere).