REUMAFONDS

Support Award beloont collegialiteit

Amsterdam, 8 september 2004

Met reuma blijven werken

Heb je reuma en kun je nog blijven werken dankzij de steun van je collega's? Meld je dan aan met je collega s voor de Support Award 2004. Dit is een onderscheiding van het Reumafonds voor collegialiteit. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het ontbreken van begrip en steun op de werkvloer één van de grootste uitvalsrisico s is. Supportteams kunnen zich aanmelden tot eind oktober via www.reumafonds.nl

Voor de derde keer reikt het Reumafonds de Support Award uit. De vele aanmeldingen van supportteams in de afgelopen twee jaar laten zien dat veel collega s het goede voorbeeld geven. De publiciteit voor de Support Award is van groot belang. Zo heeft een reumapatiënt haar baan kunnen behouden doordat zij een krantenartikel over de Support Award aan haar baas liet lezen.

Een van de doelstellingen van de Support Award is meer maatschappelijke aandacht vragen voor reuma en werk. Van belang is om de mogelijkheden te laten zien in plaats van beperkingen. Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Veel van deze mensen willen blijven werken. De maatschappij heeft daar ook belang bij. Anders gaat werkkracht, vakkennis en ervaring van deze groep verloren.
Rinske van der Vlies won met haar team de Support Award in 2003. Zij is blij dat ze niet door reuma in de WAO is beland. Met de onmisbare steun van haar collega s en haar eigen doorzettingsvermogen kan ze nog steeds als secreteresse blijven werken.

Aanmelden of informatie?
De werknemer met reuma meldt zelf zijn Supportteam aan via het inschrijfformulier op www.reumafonds.nl. De inschrijving sluit eind oktober 2004. Collega s, werkgevers, arbodiensten, reïntegratiedeskundigen of patiëntenverenigingen kunnen tipgever zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 december a.s op een unieke lokatie. Voor meer informatie bel Eveline van Dorp 020 5896462 of mail: e.vandorp@reumafonds.nl