Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 08-09-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vrouw slachtoffer van zedenmisdrijf en beroving

UTRECHT - Op zaterdag 4 september 2004 werd een vrouw slachtoffer van een zedenmisdrijf en werd daarna beroofd.

Omstreeks 21.45 uur stapte een 29-jarige vrouw uit Rotterdam bij het 24 Oktoberplein uit de bus. Omdat zij plaatselijk niet bekend was vroeg zij de weg aan een man. De behulpzame man bood haar aan de weg te wijzen en samen liepen ze richting het Atleeplantsoen. Vervolgens zijn ze langs de Moskee naar de Rooseveltlaan in de richting van zwemband Den Hommel gelopen. Uiteindelijk kwam het tweetal uit bij het doodlopend stukje weg aan het einde van de Rooseveltlaan aan de kant van het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van de tennisvereniging.

Toen het slachtoffer in de gaten kreeg dat de man expres verkeerd liep en misschien hele andere bedoelingen had, probeerde zij terug te lopen, maar de man hield haar tegen. De verdachte trok het slachtoffer de bosjes in en pleegde onzedelijke handelingen bij de vrouw. Uiteindelijk wist het slachtoffer te ontkomen en rende terug naar de Rooseveltlaan. De verdachte volgde de vrouw en wist haar ter hoogte van het fietspad bij de brug Hooggelegen nog te beroven van haar schoudertas en mobiele telefoon.

Het signalement van de verdachte luidt:

Man, vermoedelijk van Turkse afkomst, leeftijd 25 a 30 jaar oud, mager en klein postuur. De man had een opvallend spits gezicht, kort opgeschoren haar en droeg een blauwe spijkerbroek en een blauwe spijkerjack met daaronder een zwart t-shirt en vermoedelijk sportschoenen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is bijzonder geĂŻnteresseerd in twee meisjes die op het moment van het zedenmisdrijf
- ter hoogte van het doodlopende stuk van de Rooseveltlaan vlakbij de tennisvereniging stonden te praten. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een school aan de Eifel een man aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Getuigen melden omstreeks 23.35 uur dat er vermoedelijk werd ingebroken bij een school aan de Eifel. Ter plaatse zagen agenten dat er een ruit van het schoolgebouw was vernield. Op het moment dat zij poolshoogte in de school wilde nemen renden twee mannen weg. De agenten zagen op dat moment geen kans de verdachten aan te houden.

Tijdens onderzoek in de omgeving werden in de bosjes twee scooters aangetroffen. Een van de scooters stond op naam van een 20-jarige man uit Utrecht. Na enige tijd kwam de man in de richting van de agenten lopen en probeerde zijn scooter te pakken. Op het moment dat de agenten hem wilde aanhouden verzette de verdachte zich hevig. Uiteindelijk werd hij gepepperd en geboeid afgevoerd naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op het Radboudkwartier vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een meisje het slachtoffer werd.

Een 17-jarig meisje liep omstreeks 16.10 uur over het Radboudkwartier. Plotseling werd de tas van het meisje van haar schouder getrokken door een onbekende jongen. De jongen bleek niet alleen te zijn omdat hij de tas vrijwel direct overgooide naar een medeverdachte die er vandoor ging.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.