Politie Groningen

Persberichten woensdag 8 september 2004

provincie Groningen, 08-09-2004 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagavond op de Helperzoom een snelheidscontrole gehouden. Tijdens de controle reden 29 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Alle overtreders krijgen een bekeuring. De controle duurde twee uur.

Groningen: snorfietser aangehouden
De politie heeft dinsdagochtend op de Goudlaan een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering en ambtsbelemmering. De jongen werd door de politie op zijn snorfiets gecontroleerd. Hierbij weigerde de jongen zijn voertuig over te brengen naar het politiebureau voor een technisch onderzoek. Een politieagent wilde zijn bromfiets vervolgens meenemen naar het politiebureau, maar belemmerde de verdachte dit door meerdere keren te trekken aan zijn eigendom. Hierop werd de jongen aangehouden. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de snorfiets te veel vermogen had. De jongen kreeg hiervoor een bekeuring van 70 euro uitgereikt. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer gewond bij verkeersongeval
Een 23-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagavond op de kruising Prinsesseweg met de Johan Willem Frisostraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de kruising verleende de vrouw op haar fiets geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Groningen. De fietser kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond aan haar hoofd en enkel. Met haar verwondingen werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van de vrouw werd veiliggesteld op het politiebureau. De auto van de 29-jarige werd afgesleept. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.

Groningen: alcomobilist probeert te ontkomen aan politie De politie heeft dinsdagnacht in de Dragonstraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten wilde de Stadjer in een personenauto controleren en gaven hem daarom een stopteken. De 20-jarige negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen. Na een korte achtervolging reed de Stadjer een doodlopende weg in. De man kon worden ingerekend. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Stadjer 0,55 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat hij een valse naam had opgegeven aan de politie. Na verhoor werd de verdachte ingesloten op het politiebureau. Er bleken nog twaalf gerechtelijke stukken tegen hem open te staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later