KPN NV

Infineum verlengt contract wereldwijd Managed VPN-netwerk van KPN8

september 2004
nummer
04/50

Infineum heeft het contract met KPN voor het beheer van zijn wereldwijde VPN-netwerk met drie jaar verlengd. KPN zal voor Infineum de wereldwijde netwerkinfrastructuur van Infonet beschikbaar blijven stellen. Met de contractverlenging is een bedrag van meer dan ¤ 5 miljoen gemoeid. Eerder dit jaar koos Infineum KPN ook als partner voor zijn SAP-hosting. KPN levert daarmee een volledig geïntegreerde en beheerde end-to-end-oplossing.

KPN biedt Infineum op basis van Managed VPN een wereldwijde verbinding tussen zijn vestigingen en datacenters en met relevante samenwerkingspartijen. Het VPN-netwerk dat gebaseerd is op Infonets wereldwijde netwerk koppelt fabrieken, marketing- en verkoopkantoren en R&D-afdelingen in meer dan 20 landen. De totaaloplossing die KPN levert, bestaat uit SAP-hosting en een beheerd VPN-netwerk met aanvullende diensten zoals firewall- management, internettoegang in de VS en Engeland, secure remote-access, internetauthentificatie en e-mail. Deze diensten worden deels in samenwerking met Infonet geleverd.

Wereldwijde efficiencyvoordelen
'De Managed VPN-oplossing van KPN biedt een zeer hoge beschikbaarheid en dus bedrijfszekerheid, en kan zeer goed geïntegreerd worden met aanvullende netwerkoplossingen', aldus Nat Price, IT-manager Global Infrastructure & Services. 'De beslissing om het SAP-hosting-contract met KPN te verlengen is genomen op basis van de positieve ervaringen tot dusver en het aantrekkelijke voorstel dat KPN ons gedaan heeft. Het geïntegreerde customer-teammanagement en operationssupport bieden zowel Infineum als KPN verdere efficiencyvoordelen om een geïntegreerde oplossing te leveren die de verschillende diensten combineert.'

Dedicated klantenteam
Martijn Blanken, directeur Business Unit Integrated Managed Solutions bij KPN: 'Uiteraard zijn we zeer content met de samenwerking. Met het beheer van het VPN-netwerk en de SAP-hosting leveren we Infineum een volwaardige end-to-end-oplossing. De basis voor onze samenwerking is een aantal jaar geleden gelegd door het neerzetten van een 'dedicated' klantenteam dat direct samenwerkt met Infineum. Dit KPN-Infonet-team heeft de afgelopen jaren naar tevredenheid van Infineum complexe netwerkdiensten geïmplementeerd en onderhouden. Het klantenteam blijft zeker ook de komende jaren zorgen voor toegevoegde waarde en een pro-actieve opstelling ten opzichte van Infineum.' Over Infineum
Infineum is een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van de formulering, productie en marketing van additieven voor brandstoffen en smeermiddelen.

Over Koninklijke KPN N.V.
Het internationale netwerk van KPN bestaat uit een ultramoderne data-/IP-backbone met een naadloos dekkingsgebied, dat grote zakelijke en financiële centra in Europa bestrijkt. Via de EuroRings van KPN, een glasvezelnetwerk met een zeer hoge capaciteit, is iedere netwerkoplossing voor zowel carriers als bedrijven te leveren.

KPN is een telecommunicatiebedrijf met een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn vaste netdiensten in Nederland, mobiele communicatie in Nederland, Duitsland (E-Plus) en België (BASE), en IP-/data-diensten. Aan het einde van het tweede kwartaal van 2004 had KPN 7,6 miljoen vaste- telefonieklanten, 1,6 miljoen internetklanten en 15,6 mobiele-telefonieklanten. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.

Over Infonet
Infonet Services Corporation is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige wereldwijde communicatiediensten met lokale ondersteuning en netwerktoegang in meer dan 70 landen. KPN is een van de grote aandeelhouders van Infonet Services Corporation en Infonet Netherlands is een volledige dochtermaatschappij van KPN.


---

Noot voor de redactie,