Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Fietsendief aangehouden

Stadswachten houden man aan die fiets probeert te stelen

Enschede

Dinsdagavond 7 september om ongeveer 22.00 uur werd door twee stadswachten op het Stationsplein in Enschede een man aangehouden die hadden waargenomen dat deze persoon een fiets probeerde te stelen. Deze man, een 37 jr. Enschedeer, is door de politie overgenomen en overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is opgesloten. In de loop van woensdag de 8e is de 37 jr. afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-111601)

Aanhouding na openlijk geweld

Man aangehouden na openlijk geweld in supermarkt

Enschede

Dinsdagavond 7 september omstreeks 18.50 uur werd gemeld dat op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede bij een supermarkt een vechtpartij was. Ter plaatse bleek van een vechtpartij geen sprake meer. Wel werd duidelijk dat er in de supermarkt een vechtpartij had plaatsgevonden tussen een aantal jongeren en dat personeelsleden de jongeren uit elkaar hadden gehaald. In de winkel was hierdoor schade ontstaan waarvan aangifte gedaan wordt. Signalement van een van de betrokkenen werd door personeelsleden doorgegeven. Toen de politiemensen bij de winkel wegreden zagen ze in de omgeving een jongeman lopen die volledig aan het signalement voldeed. Op de vraag van de politiemensen of hij bij de vechtpartij betrokken was geweest antwoordde de persoon niet en liep door. Hierop is hem verteld dat hij in verband met openlijke geweldpleging was aangehouden. Hier verzette de man, een 24 jr. Enschedeer, zich hevig tegen en met de nodige moeite kon hij worden meegenomen naar het bureau waar hij is opgesloten. Tijdens het overbrengen vertelde hij uit eigen beweging dat hij in de supermarkt had gevochten. In de loop van woensdagmorgen de 8e is de 24 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Uit dit onderzoek zal tevens moeten blijken wat zich in de supermarkt heeft afgespeeld en wie daar verder bij betrokken zijn geweest. (04-111544)

Schuur uitgebrand

Lekkende gasfles veroorzaakt brand. Schuur met daarin oude auto afgebrand

Haaksbergen

Dinsdagmiddag 7 september om ongeveer 17.20 uur werd brand gemeld bij een woning aan de Beatrixstraat in Haaksbergen. Bleek dat een 36 jr. bewoner had geprobeerd de barbecue aan te steken. Hierbij was, vermoedelijk door een gaslek, een grote steekvlam ontstaan van zeker 3 meter hoog. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd gezien dat het dak van een naastgelegen schuur vlam vatte en toen de brandweer kwam stond de gehele schuur reeds in brand. Brandweer kon ook niet meer voorkomen dat de schuur volledig verloren ging. Ook ging een oude Mercedes Benz die in de schuur stond in vlammen op. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (04-111542)


---- --