Ingezonden persbericht


Met de computer leren op afstand nu mogelijk

SchoolDesk kiest voor Citrix-oplossing

SchoolDesk biedt scholen uniek ICT-platform voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs

SchoolDesk kiest voor de Citrix MetaFrame Presentation Server 3.0. Hiermee kunnen leerlingen makkelijk en veilig toegang krijgen tot hun informatie, vanaf elke locatie, op elk tijdstip, met gebruik van elk apparaat en over elke verbinding. De Citrix MetaFrame Presentation Server 3.0 is inmiddels succesvol geïmplementeerd.

Citrix Systems is de leverancier van access infrastructure-oplossingen voor het bedrijfsleven, de overheid en onderwijsinstellingen. SchoolDesk is de nieuwe en innovatieve ICT-oplossing die beter onderwijs mogelijk maakt.

"SchoolDesk heeft met deze toepassing bewezen dat het heel eenvoudig en veilig is om leerstof op deze manier voor leerlingen toegankelijk te maken", aldus Peter Hermeling, business partner manager bij Citrix Systems.

Het centrale idee achter SchoolDesk is de serverloze basisschool. In de klas komen thin clients te staan die via een hoogwaardige verbinding communiceren met een centrale, door meerdere scholen gedeelde supercomputer (server). Op deze manier kunnen de kosten worden verlaagd, terwijl scholen beschikken over uitstekende technologie.

De bijgeleverde Smartcard maakt onderwijs op maat mogelijk. Met deze kaart krijgen leerlingen toegang tot alleen voor hen bedoelde informatie op de server. Zo krijgen ze precies de juiste leerstof aangeboden. Leerlingen kunnen met de Smartcard eenvoudig inloggen, ook van thuis uit of bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis, met optimaal gebruikersgemak als gevolg. Bovendien hoeven gebruikers van leerlingvolgsystemen met behulp van de Smartcard de leerlingengegevens maar één keer in te voeren.

SchoolDesk kan perfect worden toegepast binnen 'het nieuwe leren', maar is door de modulaire opzet ook heel geschikt voor scholen waar op reguliere wijze wordt lesgegeven. Het innovatieve SchoolDesk-concept biedt in elk geval de ideale setting voor stimulerend en inspirerend onderwijs. In het basisonderwijsveld is dan ook enthousiast gereageerd op de komst van SchoolDesk.

Op 1 september is de eerste Nederlandse SchoolDesk-school van start gegaan. Basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost had de primeur. Dezelfde week is ook basisschool De Knotwilg in Papendrecht overgestapt op deze unieke ICT-oplossing De belangstelling voor de ICT-oplossing van SchoolDesk neemt binnen de basisonderwijs grote vormen aan, dit jaar zullen nog zeker vijftig andere scholen volgen, zo is de verwachting.