Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden introduceert de Basis AOV 07-09-2004
Met de Basis AOV van Nationale-Nederlanden verzekeren zelfstandig ondernemers zich van een basisinkomen van maximaal 12.000 in geval van arbeidsongeschiktheid.
Deze nieuwe Basis AOV is geschikt als vervanger voor de WAZ, die per 1 augustus 2004 is afgeschaft. Ook ondernemers die slechts een deel van hun inkomen willen verzekeren kunnen gebruik maken van de nieuwe Basis AOV. In de nieuwe Basis AOV wordt geen inkomenstoets gehanteerd.

De Basis AOV biedt standaard een uitkering vanaf 45% arbeidsongeschiktheid met passende arbeid als criterium voor arbeidsongeschiktheid. De dekking kan ook worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de ondernemer, zoals een uitkering vanaf 25% arbeidsongeschiktheid of het criterium beroepsarbeidsongeschiktheid. Voor een snelle en efficiënte verwerking is speciaal voor de Basis AOV een verkort aanvraagformulier en een verkorte gezondheidsverklaring ontwikkeld.

Introductiekorting
Ondernemers die tussen 1 september 2004 en 1 april 2005 een Basis AOV sluiten ontvangen een instapkorting op de jaarpremie van 20% in jaar
1, 15% in jaar 2, 10% in jaar 3 en 5% in jaar 4.

Na 5 jaar bestaat de mogelijkheid om over te stappen naar een Volledige AOV of Keuze AOV. In dat geval wordt gedurende één jaar een korting op de jaarpremie geboden van 20%.