Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 8 september 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN HILLESLUIS

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis. Op straat werden 214 mensen gefouilleerd en 57 auto's gecontroleerd. In één horecagelegenheid werden zeven personen gefouilleerd. In totaal werden twee personen aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Bij hen werden een mes en een knuppel in beslag genomen. Tevens werd door vijf andere personen afstand gedaan van twee messen, twee knuppels en een busje cs-gas.


* UITSLAANDE BRAND IN WONING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van dinsdag op woensdag brak rond één uur brand uit in een woning aan het Wisselspoor. De brandweer bestreed de uitslaande brand met twee brandweerauto's en een ladderwagen. Drie belendende percelen liepen rook- en brandschade en werden later onbewoonbaar verklaard. De bewoonster van het pand een 45-jarige Capelse werd met rookvergiftingsverschijnselen overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. Een 15-jarig buurmeisje werd terplaatse aan haar ademhalingsmoeilijkheden behandeld. Door de Technische Recherche wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van deze brand.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek ontmantelde dinsdagmiddag in de Kromme Wiekstraat en in de Insulindestraat hennepkwekerijen. In de woning in de Kromme Wiekstraat werden 237 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt. In een woning in de Insulindestraat werden 608 hennepplanten aangetroffen. De planten en de groei-apparatuur werden in beslag genomen en later in de avond vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

* SNELHEIDSCONTROLES BERKEL EN RODENRIJS
BERKEL EN RODENRIJS - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Noordeindseweg en Rodenrijseweg. Tussen vijf en zeven uur namen op de Noordeindseweg 364 van de 2074 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur. Op de Rodenrijseweg, waar tussen kwart over zeven en kwart over acht werd gecontroleerd, hielden 60 van de 421 automobilisten zich niet aan de toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg hier 80 km/uur.