Aladdin past strategie HASP-productlijn aan

IJsselstein, 8 september 2004 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, introduceert een nieuwe business unit, Software Digital Rights Management (DRM). De nieuwe unit combineert Aladdins beveiligingsproducten voor software en elektronische softwaredistributie, respectievelijk HASP en Privilege. Om Aladdins merkstrategie te vereenvoudigen en te versterken, vallen beide producten voortaan onder de naam 'HASP Software DRM'.

De combinatie van de hardwarematige HASP-beveiliging en de softwarematige Privilege-oplossing biedt softwareleveranciers meerdere opties om software te beveiligen, te licenseren en te distribueren. Zo kunnen softwareproducenten voortaan de beveiliging van hun producten nog beter garanderen en hun omzet maximaliseren. De nieuwe HASP-lijn biedt producenten een snelle een betrouwbare beveiliging van zowel elektronische, als traditioneel verpakte software.

Klantgerichte strategie
IDC onderstreept Aladdins marktleiderschap op het gebied van authenticatie-tokens (bulletin #31432, juni 2004). Door het bekende HASP-merk verder uit te bouwen, kan Aladdin het aantal merken terugbrengen en meer nadruk leggen op de ontwikkeling van één productlijn.

Charles Kolodgy, research director security products bij IDC: "De nieuwe aanpak van Aladdin komt tegemoet aan de eisen van softwareleveranciers. Zij willen immers optimale businessmodellen, waarbij flexibiliteit in de keuze van softwarebeveiliging, licensering en distributie een must is. De vernieuwde strategie zal dan ook Aladdins marktleiderschap verstevigen."

HASP-productlijn
De nieuwe HASP-productlijn bestaat uit:

-HASP HL, een hardwarematig licensering- en softwarebeveiligingssysteem;
-HASP SL (voorheen Privilege), een softwarematig licensering-, beveiligings- en softwaredistributiesysteem;
-HASP TT (voorheen Privilege Trialware Toolkit) voor het ontwikkelen van beveiligde en beheersbare trialware;
-HASP DocSeal, een hardwarematig systeem voor beveiliging van intellectueel eigendom en gevoelige informatie.

"Om software binnen diverse markten te verkopen, zijn flexibele beveiligingsmogelijkheden nodig", zegt Fred Hoch, vice president softwareprogramma's bij Software & Information Industry Association (SIIA). "De combinatie van technologieën voor zowel elektronisch als traditioneel gedistribueerde software is daarom van cruciaal belang."

Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht