Ingezonden persbericht


Marco Simons versterkt SNUG-bestuur

Benoeming bestuurslid 'WebSphere, WebSphere Portal en Workplace' verbreedt SNUG-aanbod

Reeuwijk, 8 september 2004 - SNUG, hét Nederlandse gebruikersplatform van IBM Lotus-software en IBM WebSphere-software, heeft Marco Simons benoemd tot bestuurslid. Simons is directeur van MINT, Nederlandse IT-specialist op het gebied van portal-technologie, en wordt binnen het bestuur verantwoordelijk voor de IBM WebSphere-, WebSphere Portal- en Lotus Workplace-activiteiten. Met deze uitbreiding onderstreept SNUG het belang van nieuwe IBM-oplossingen als aanvulling op de oorspronkelijke aandachtsgebieden Lotus Notes/Domino.

SNUG is een niet-commerciële en onafhankelijke gebruikersgroep. Vier tot zes keer per jaar organiseert SNUG dagconferenties met parallelsessies en kleinschalige middagworkshops over uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen die recentelijk aan de orde kwamen, zijn bijvoorbeeld Mobiel/draadloos, Spam en Rapportering. Op 12 oktober 2004 organiseert SNUG samen met Appligate, Atos Origin, Inter Access en MINT een WebSphere Portal Bootcamp-workshop. Tijdens de workshop informeren deze IBM Business Partners SNUG-leden over de ontwikkelingen op het gebied van portal-technologie. Op basis van acht hands-on technische tracks krijgen SNUG-leden inzicht in de voordelen van portal-inzet en de mogelijkheden in combinatie met bijvoorbeeld Lotus Notes/Domino.

"SNUG biedt objectieve informatie over IBM Lotus-software en portals", zegt Marco Simons van MINT. "In combinatie met gebruikerservaringen en praktische voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen krijgen leden een schat aan praktische informatie. Door portal-expertise van MINT te delen met de Lotus-gebruikers, kan ik als bestuurslid een constructieve bijdrage leveren aan het succes van dit gebruikersplatform. Bovendien kan dit bestaande en potentiële leden de impuls geven om nieuwe IBM-technologie, zoals WebSphere Portal en Lotus Workplace, volledig te benutten. SNUG wil het hoge tempo van IBM bijhouden en ik zet mij voor 100 procent in om dat te realiseren."

"Zoals Lotus Notes tien jaar geleden grotendeels onbekend was, spelen we nu ook weer in op de behoefte van gebruikers aan kennis over innovatieve IBM- softwareoplossingen, zoals WebSphere Portal en Lotus Workplace", zegt Marnix Kemme, voorzitter van SNUG. "Onze stichting gaat de komende jaren sterk groeien met nieuwe leden die actief zijn of worden met deze software. Marco Simons is met zijn expertise een grote aanwinst voor ons bestuur en onze doelstellingen."

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van SNUG wordt op 17 november 2004 het jubileumevenement 'De gebruiker aan het woord' georganiseerd. MINT ondersteunt dit evenement en andere seminars en bijeenkomsten voor SNUG-leden met kennis en financiële middelen.

# # #

OVER MINT
MINT is opgericht in 1994. Het bedrijf is specialist op het gebied van portal-technologie. MINT is één van de eerste partijen in Nederland die de uitgebreide mogelijkheden van Lotus Notes/Domino en later van IBM WebSphere Portal inzagen en investeerden in de bijbehorende kennis en vaardigheden. MINT biedt bedrijven op basis van deze en andere e-oplossingen grip op interne en externe informatie, zoals vergaarde kennis, procesinformatie en marktgegevens. MINT levert naast IBM Software-oplossingen en de daarbij behorende hoogwaardige dienstverlening ook deeloplossingen die voorzien in specifieke schakels in de work- en informatie-flow. Hierbij gaat het telkens om relatief laaggeprijsde applicaties die een hoog rendement opleveren. MINT is gevestigd in Reeuwijk.