Politie Zuid-Holland-Zuid

08/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-09-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 39-jarige autobestuurder uit Dordrecht ingevorderd. Hij reed op woensdag 8 september 2004 rond 02.00 uur over de Singel in Dordrecht. De blaastest wees uit dat hij een te hoog alcoholpromillage had.

9-JARIGE JONGEN GEWOND
DORDRECHT Dinsdagochtend 7 september 2004 is een 9-jarige jongen uit Dordrecht gewond geraakt bij een aanrijding met een 16-jarige bromfietser uit Dordrecht. De bromfietser reed op een fietspad naast de Hastingsweg in Dordrecht. Ter hoogte van het spoorviaduct haalde hij een andere fietser in en botste vervolgens tegen de 9-jarige jongen die uit een zij-fietspad kwam aanrijden. De 9-jarige jongen raakte gewond aan zijn knie en brak een tand. De 16-jarige reed op een fietspad waar hij als bromfietser niet mocht rijden.

DRUGSACTIE
DORDRECHT Bij een drugsactie heeft de politie twee verdachten aangehouden die dealden. Agenten hielden op dinsdag 7 september 2004 een actie bij een pand op de Bankastraat in Dordrecht. Dit onder andere na klachten van drugsoverlast. In totaal namen de politiemensen dertien klanten mee naar het bureau. Aan het eind van de middag gingen agenten de woning in. De 28-jarige dealer probeerde nog te ontsnappen maar dat lukte niet. In een kamer vonden agenten een zakje met daarin cocaïne. In de tuin dealde een andere man. Politiemensen hielden deze 42-jatrige man uit Dordrecht ook aan. De politie vond in het huis allerlei apparatuur waaronder televisies en computers en kijkt of deze spullen afkomstig zijn van diefstal. Voor een van de aangehouden klanten stond nog een gevangenisstraf open.

BRAND
DORDRECHT Bij een brand zijn vier busjes beschadigd geraakt. Het vuur begon waarschijnlijk bij een van de vier busjes dat stond op een terrein bij de Spuiboulevard in Dordrecht. Een getuige hoorde glasgerinkel maar zag verder niets. De brandweer bluste de brand. Het ging om busjes van de dienst Toezicht van de gemeente. De melding kwam binnen op woensdag 8 september 2004 rond 04.10 uur. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GROEPJE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een groepje van vier jongemannen is aangehouden. De politie kreeg op woensdag 8 september 2004 vanaf 04.45 uur een aantal meldingen binnen. Onder andere zouden verdachten op de Haaswijkweg Oost in Dordrecht spiegels van autos trappen en er kwam een melding van iemand die vertelde dat twee mannen hem bedreigden op de Laurierstraat. Bij de Oudendijk vonden agenten de vier jongemannen waarvan er twee onder het bloed zaten. Voor een van de vier stond nog een gevangenisstraf van 90 dagen open. Een beveiliger meldde nog dat er drie vrachtwagens vernield waren op de Egstraat. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten bij de incidenten. De mannen zijn 17 (2x), 19 en 23 jaar en komen alle vier uit Dordrecht.

SNELHEIDSCONTROLES
HENDRIK-IDO-AMBACHT Dinsdag 7 september 2004 heeft de politie 14 bekeuringen uitgedeeld tijdens snelheidscontroles. Er werd gecontroleerd op de Antoniuslaan, Nijverheidsweg en Zuidwende in Hendrik-Ido-Ambacht. Een motorrijder was verantwoordelijk voor de hoogst gemeten snelheid bedroeg van 116 km/h op de Antoniuslaan waar maximaal 50 km/h gereden mag worden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Zuidwende kreeg een 16-jarige bromfietser uit Hendrik-Ido-Ambacht een bekeuring omdat hij reed op een brommer die te snel kon.

WINKELDIEFSTAL
ZWIJNDRECHT Beveiligers hebben na een winkeldiefstal een 19-jarige vrouw uit Polen aangehouden. Twee andere mannen konden ontsnappen. De vrouw had een tas bij zich met daarin twee truien. De aanhouding gebeurde op dinsdagmiddag 7 september 2004 bij een winkel aan de Dollard in Zwijndrecht.
ZWIJNDRECHT Voor de diefstal van twee broeken is een 46-jarige man uit Breda aangehouden. Beveiligers deden dat op dinsdagmiddag 7 september 2004 op het moment dat de verdachte in zijn auto wilde stappen. Daarin zat eerst ook zijn 43-jarige vriendin die de beveiligingsmedewerkers al eerder uit de auto haalden. De 46-jarige stal vanaf een rek bij een winkel een broek. De man vertelde dat hij merkte dat de broek niet zijn maat was. Hierop ging de verdachte terug en stal er nog een. Hij deed dat bij een winkel aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. De politie liet de vrouw na verhoor vrij. Zij had niets met de diefstal van doen.

ONGEVAL
ZWIJNDRECHT Letsel aan haar enkel, knie en heup heeft een 40-jarige vrouw uit Alblasserdam opgelopen bij een ongeval. Op dinsdagmiddag 7 september 2004 kwam er een auto uit een doorsteek bij het benzinestation aan de Munnikensteeg in Zwijndrecht. De auto raakte de snorfietsster die viel. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis.

AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 24-jarige automobilist uit Zwijndrecht is aangehouden door de politie. Agenten zagen op woensdag 8 september 2004 rond 01.30 uur de verdachte met nog twee anderen rijden in een auto over de Stationsweg in Zwijndrecht. Nadat zij de politie zagen reden ze snel weg. Even later vonden politiemensen de auto bij het Tomatenplein. Ze spraken de verdachte in een brandgang. De 24-jarige ontkende eerst dat hij had gereden maar bekende dat later op het bureau. De man heeft een rij-ontzegging. De verdachte kreeg ook een bekeuring omdat hij een rotonde tegengesteld nam.