Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Onjuiste berichtgeving in de Telegraaf van hedenochtend

8-9-2004

Minister Brinkhorst van Economische Zaken hecht eraan mee te delen dat het bericht in de Telegraaf waarin ook het Ministerie van Economische zaken wordt genoemd niet gebaseerd is op feiten. Naar aanleiding van eerdere berichtgeving heeft de Ministerraad op 28 mei 2004 besloten op alle departementen eigen onderzoek te doen naar de rechtmatigheid van beloningsbeslissingen en toekenning van onkostenvergoedingen aan (top-) ambtenaren.
Uit de voorlopige resultaten van dit onderzoek uitgevoerd door de Auditdienst van het Ministerie van EZ, dat nog verder besproken moet worden, blijkt dat de procedures met betrekking tot beloningsbeslissingen en onkostenvergoedingen bij EZ in voldoende mate zijn beschreven. Voorts merkt de Auditdienst op dat de opzet van de interne controles op financiële transacties bij het gehele departement toereikend zijn, maar dat er nog wel enkele aandachtspunten zijn.
Zo vindt bijvoorbeeld nog verder overleg plaats of voor alle aanstellingen een Koninklijk Besluit nodig is en of feitelijke inschaling van medewerkers na een reorganisatie volgens artikel 5 BBRA moest plaatsvinden. Verder wordt wel vermeld dat in enkele gevallen een afwijking van vergoeding van onkosten heeft plaatsgevonden. De voorlopige eindconclusie luidt: Verder zijn geen onrechtmatigheden van materieel inhoudelijke aard aangetroffen.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: Dhr. L.van Zijp, persvoorlichter, telefoon (070) 379 61 17, e-mail: L.vanZijp@minez.nl

08 sep 04 11:29