CZ ACTIEF IN GEZONDHEID

CZ investeert in verbetering operatiekamers ziekenhuizen

Zorgverzekeraar CZ stopt de komende tijd geld in ziekenhuizen die hun operatiekamers doelmatiger willen benutten. Patiënten worden dan sneller en beter geholpen. Met het geld van CZ moeten de ziekenhuizen het werken op hun operatiekamers eerst laten doorlichten door de Plexus Medical Group uit Amsterdam.

Uit ervaringen van Plexus met het verbeteren van OK's blijkt dat er structurele doelmatigheidswinsten tot 40 keer de investering zijn te behalen.
Ziekenhuizen die niets doen met de adviezen om hun OK's efficiënter te laten draaien moeten het geld terugstorten. De regeling geldt voorlopig alleen voor ziekenhuizen waarvan de meeste patiënten bij CZ zijn verzekerd. Ziekenhuizen die al efficiënter werken met hun operatiekamercomplex kunnen nu op kosten van CZ hun eerste-hulppost laten doorlichten op doelmatigheid.

CZ geeft voorlopig de voorkeur aan doelmatiger werken op operatiekamercomplexen en eerste-hulpposten omdat op deze afdelingen verbeteringen in de patiëntenzorg direct merkbaar zijn.


----------------

Noot voor de redactie (