Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 08-09-2004

Aanranding vrouw
ASSEN De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding. In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september 2004 rond tien voor zes fietste een 22 jarige vrouw uit Assen over de het fietspad naast de weg Peelo in Assen. Een man van naar schatting 30 jaar oud kwam op een opoefiets naast haar rijden. Daarbij heeft de man de vrouw aangerand. De vrouw wist de man te ontkomen en waarschuwde de politie. Graag komt de politie in contact met getuigen, u kunt bellen met 0900-8844.

Aanrijding tussen twee fietsers
KLAZIENAVEEN Een 60-jarige man uit Klazienaveen raakt gewond aan zijn hoofd na een val van de fiets. Dinsdagavond tegen zes uur reed de man over het fietspad langs de Dordsestraat toen een 12-jarige plaatsgenoot het fietspad op reed. De jongen kwam van het voetpad en had de man niet gezien. Hierdoor kwamen zij in botsing, de man viel over de jongen heen en verwondde zich aan het hoofd.

Motorrijder schaaft handen
ROSWINKEL Een 39-jarige man uit Emmer Compascuum is dinsdagavond met zijn motor gevallen. Zon 300 meter voor de rotonde moest de man remmen en kwam daarbij ten val. Hij gleed zon 100 meter over het asfalt. Het gevolg een gat in zijn spijkerbroek en alle vel van de onbeschermde handen. De man droeg wel een goede helm en laarzen.

Met drank op achter het stuur
HOLLANDSCHEVELD Een 33-jarige man uit Hoogeveen is dinsdagavond gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed over het Zuideropgaande. Uit de ademanalyse bleek dat de man te veel had gedronken (505 µg/l, ongeveer 1,5 promille). De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.
EMMEN Op de Stuwwal is later op de avond de blaasproef afgenomen bij een 46-jarige Emmenaar. De man blies 250 ug/l, ongeveer o,6 promille. Dit leverde hem een transactie en een rijverbod van een uur op. ROLDE In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 29-jarige man uit Rolde betrapt op het rijden onder invloed. De man werd op de Landschrijverlaan gevraagd een blaas proef af te leggen. Het resultaat 810 µg/l, staat gelijk aan zon 1,9 promille. Bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. De man krijgt een proces-verbaal. EMMEN Alerte weggebruikers zagen op de Rondweg dat een 32-jarige man uit Nieuw en st Joosland bijzonder weggedrag vertoonde. Daarop zijn vader en zoon achter de man aan gereden tot een doodlopende weg in de Havixhorst. Daar werd de man klem gereden en de politie gebeld. Uit de blaasproef kwam het resultaat van 945 µg/l, staat gelijk aan zon 2,2 promille. Ook bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. De man kreeg een rijverbod van twaalf uur en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Insluiping, daders binnen een uur aangehouden
ASSEN De politie kreeg dinsdag aan het eind van de middag de melding van een insluiping bij een bedrijf aan de Amerikalaan. Dit was gezien door medewerkers, ook zagen de medewerkers dat drie mannen (gegevens nog niet bekend) twee laptops meenamen. De politie heeft direct postgevat langs de mogelijk vluchtroute en heeft de mannen in Zwolle kunnen aanhouden. De buit lag nog in de auto.

Aanhouding huiselijk geweld
ASSEN Een 44-jarige man uit Assen is aangehouden omdat hij zijn vrouw zou hebben geslagen met een deegroller. De politie kreeg melding van de echtelijk ruzie in een woning in de wijk Peelo. De man is aangehouden. De zaak zal verder worden afgehandeld in het kader van het project Huiselijk Geweld, waarbij de politie samen met Stichting Fiom, Openbaar Ministerie Assen, Reclassering, Bureau Slachtofferhulp, de Veltmanstichting en Thuisfront het huiselijke geweld wil stoppen. Iedereen die getuige is van huiselijk geweld (slachtoffers, omstanders, verwijzers) kan contact opnemen met de politie. Ook vermoedens kunt u melden.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.