Politie Zuid-Holland-Zuid

08/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-09-2004 - Persberichten District II

LANTAARNPAAL
ALBLASSERDAM Een 30-jarige autobestuurder uit Rotterdam heeft met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal gezeten. Agenten lieten de man blazen en hieruit bleek dat hij een te hoog alcoholpromillage had. Ze hielden hem aan. Het ongeval gebeurde op de Polderstraat in Alblasserdam op dinsdagmiddag 7 september 2004.

SCHREEUWEN
ALBLASSERDAM Politiemensen hebben een schreeuwende en waarschijnlijk dronken man aangehouden. Ze spraken de 41-jarige man uit Alblasserdam op woensdag 8 september 2004 om ongeveer 02.40 uur op de Plantageweg in Alblasserdam. Hij had daar net geürineerd. De verdachte vertelde zijn naam niet en begon met schreeuwen en dat ging steeds harder. Hierop namen de agenten hem mee. Hij krijgt in ieder geval een bekeuring voor openbare dronkenschap en wildplassen.

GESCHEPT
GORINCHEM Een auto heeft een 59-jarige voetgangster uit Gorinchem geschept. De vrouw liep samen met haar man op dinsdagmiddag 7 september 2004 over de oversteekplaats voor voetgangers ter hoogte van de rotonde tussen de Korte Brug en Langebrug in Gorinchem. Over de rotonde reed de auto met achter het stuur een 47-jarige vrouw uit Woudrichem. Zij remde nog wel voor twee fietsers maar zag kennelijk de overstekende voetgangers over het hoofd. De 59-jarige viel en had letsel aan haar hoofd, gezicht en enkel.

DRUGS EN PEPPERSPRAY
GORINCHEM Agenten hebben een 23-jarige man uit Vuren aangehouden. Ze controleerden de man op woensdag 8 september 2004 rond middernacht. Hij zat in zijn auto die stond in een parkeervak op de Franklinweg in Gorinchem. In de asbak lag een joint en verder in de auto lag een aantal voorgedraaide sigaretten met drugs. Ook vonden agenten een busje pepperspray.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING
GROOT AMMERS Een 84-jarige man uit Groot-Ammers is op 7 september 2004 ernstig gewond geraakt toen hij met zijn fiets het Graafland in Groot-Ammers wilde oversteken. Een 57-jarige plaatsgenote kon het slachtoffer met haar auto niet meer ontwijken, waarop een aanrijding volgde. De vrouw reed vermoedelijk niet te hard. De 84-jarige liep een dubbele onderbeenbreuk op, waarbij zijn voet nagenoeg los van het been raakte. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

BEROVING
PAPENDRECHT Bij een beroving heeft de verdachte een klein geldbedrag buitgemaakt. De beroving gebeurde op dinsdagavond 7 september 2004 in een woning van een echtpaar aan de Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht. De verdachte bedreigde de bewoners met iets dat leek op een vuurwapen. De politie startte direct een onderzoek.

DRIE AUTOS
SLIEDRECHT Drie autos zijn tegen elkaar gebotst op de Rivierdijk in Sliedrecht. Een auto reed op dinsdagmiddag 7 september 2004 over de dijk vanuit de richting Hardinxveld-Giessendam maar hield niet goed rechts. De wagen klapte op het voertuig hiervoor en een tegemoetkomend voertuig. Twee autos hadden zware schade. Twee bestuurders raakten gewond. Een 24-jarige man uit Sliedrecht had brandwonden en een 24-jarioge man uit Sliedrecht had letsel aan zijn borstkas en neus.

OVER DE KOP
SLIEDRECHT Op de rijksweg A15 bij Sliedrecht is een auto over de kop geslagen. De 42-jarige bestuurster uit Schoonrewoerd verklaarde dat ze op dinsdagavond 7 september 2004 een vrachtwagen inhaalde. De vrouw had het gevoel dat de vrachtwagen naar links kwam en hierna zat haar voertuig klem tussen de barriers en de vrachtwagen. Vervolgens sloeg de wagen een paar keer over de kop. Agenten deden aan blaastest bij de vrouw. Hieruit bleek dat zij teveel alcohol op had.