Algemene Onderwijsbond

Geachte redacteur, redactrice,

Vanwege de toon van de speech van AOb-voorzitter Walter Dresscher heeft Jan de Vries, woordvoerder onderwijs van het CDA, afgezegd voor de discussie in onze luchtballon. Nadat zijn VVD- en D 66 collega s vanwege agendaproblemen al hadden afgezien van de mogelijkheid mee te discussiëren, trekt hiermee ook de onderwijsspecialist van de grootste regeringspartij zich terug. Jan de Vries zou een CDA-collega meenemen. Deze komt met het afzeggen door De Vries ook niet.

Zoals ik u gisteren schreef, opent Walter Dresscher, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, vandaag het onderwijsjaar. Vervolgens zou hij in een luchtballon met o.a. politici discussiëren over het Nederlandse onderwijs . De toespraak die Walter Dresscher gaat geven is de heer De Vries echter te hard, te confronterend van toon. Hij heeft daarop gemeend terug te moeten komen op zijn toezegging mee te gaan in de luchtballon om een stevig debat te voeren. Walter Dresscher blijft bij de inhoud en tekst van de speech. Hij blijft er bij dat dit kabinet zijn eigen doelstellingen niet waarmaakt en juist bijdraagt aan het tegenovergestelde van meer werk, meer mensen en minder regels.

Walter Dresscher zal nog steeds het schooljaar openen met zijn toespraak. En vervolgens zal er nog steeds stevig gediscussieerd worden in de luchtballon, maar nu meer over de mate waarin de onderwijsbond de belangen van de jongere collega s wel of niet vertegenwoordigd. Vakbonden krijgen de laatste tijd vaker het verwijt te strijden voor de belangen van met name de oudere werknemers. In de ballon zitten zes startende onderwijscollega s, één die graag zou willen starten maar geen werk kan vinden en een schoolleider. Leden en niet-leden. De AOb wil nu graag met hen de discussie voeren over der mate waarin zij zich vertegenwoordigd zien door de bond en wat er zou moeten veranderen.

U bent nog steeds van harte welkom bij de activiteiten rondom de opening van het schooljaar.

Met vriendelijke groet,

Mar Mathies

(pers)voorlichter Algemene Onderwijsbond

0230 2989 210 / 06 53 41 01 59