1e persbericht van woensdag 9 september 2004

Eindhoven 08-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

Een man van 25 jaar uit Eindhoven is woensdagochtend rond 9.00 uur aangehouden in een park aan de Doctor Schaepmanlaan. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man in het park liep met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Toen agenten ter plaatse kwamen, zat de man op een bank in het park. Hij had zijn broek nog open staan. De man is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Man met mes in arm gestoken

Woensdagmorgen om 9.00 uur heeft de politie op de Kanaaldijk Noord een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had ruzie gekregen met een 32-jarige stadsgenoot. De ruzie ging over een uitgeleend tientje en toen het escaleerde, stak de man het slachtoffer met een mes in zijn arm. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man opgepakt voor mishandelen en bedreigen vriendin

Een 48-jarige Helmonder is dinsdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Hij zou het afgelopen jaar zijn 22-jarige vriendin geregeld hebben mishandeld en met de dood hebben bedreigd. De vrouw heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. Na onderzoek is de man dinsdag uitgenodigd op het politiebureau, waarna hij is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Budel: Dronken automobilist botst tegen hekwerk

Dinsdagavond rond 20.25 uur is een 45-jarige automobilist uit Someren op de Randweg Oost in Budel van de weg geraakt en tegen een hekwerk gebotst. De Somerenaar had flink gedronken. Een ademtest gaf een alcoholpromillage van bijna 2,50. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Dinsdagavond rond 22.30 uur is in een woning aan het Hoogepat een hennepkwekerij aangetroffen. De 23-jarige bewoonster had in haar garage en op zolder twee kwekerijen ingericht. De oogst was al binnen. De politie trof enkel restanten van de kwekerij aan. Wel was er met de stroom geknoeid. Het energiebedrijf heeft de meterkast meegenomen. Het materiaal voor de kwekerij is door de politie in beslag genomen. De bewoonster is na haar aanhouding in verzekering gesteld.

Maarheeze: Sigaretten gestolen

Woensdagmorgen rond 3.30 uur is ingebroken bij een tankstation aan de Moonslaan. De inbrekers braken de deur open en hebben een nog onbekend aantal sigaretten gestolen.

Maarheeze: Auto gestolen

Woensdagmorgen rond 1.00 uur is vanaf de Anjerstraat een grijze Opel Kadett met het kenteken SR-52-KB gestolen. Een getuige zag de diefstal en is met zijn auto achter de dieven aangereden maar verloor hen na enige tijd uit het oog.

Aarle-Rixtel: Elektrisch gereedschap gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oliemolen is een hoeveelheid elektrisch gereedschap weggehaald. Dat gebeurde tussen zondag 22.00 uur en dinsdag 17.00 uur. Het slot van een toegangsdeur is verbroken.

Son: Auto weggehaald

Vanaf de Julianastraat is een grijze Opel Kadett (ZK-40-SB) weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 23 augustus 15.00 uur en dinsdag 7 september 2.30 uur.

Deurne: Verdachte inbraak opgepakt

Een man van 37 jaar uit Venray is woensdagochtend rond 2.45 uur aangehouden op een bedrijfsterrein aan de Dukaat in Deurne. Hij wordt ervan verdacht dat hij daar heeft ingebroken in een bouwkeet. Een agent-in-burger zag rond 2.20 uur dat op het terrein een auto rondreed. Omdat hij het niet vertrouwde, haalde hij er versterking bij. Kort daarna zagen de agenten twee mannen op het terrein lopen. Ze gingen er vandoor toen ze de agenten zagen. De 37-jarige man is met behulp van een politiehond aangehouden; de andere verdachte is er vandoor gegaan. Uit onderzoek op het terrein bleek dat een bouwkeet was opengebroken. De man uit Venray is ingesloten voor verder onderzoek.

Someren: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf de Van den Eijndelaan is tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 6.00 uur een bedrijfsauto weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 208D (VS-NL-89).

Valkenswaard: Bestelauto weggehaald

Een robijnrode Mercedes Benz 208D-bestelauto (11-VG-NL) is dinsdagavond tussen 20.30 en 21.30 uur weggehaald. De wagen stond geparkeerd aan de Leenderweg.