Novem

08-09-2004 Rol van Novem:
Seerden: PMZ voor industriele verpakkingen

Seerden Industriële verpakkingen wil haar milieustrategie in passen in de bestaande bedrijfsvoering. Veel activiteiten met betrekking tot het milieu worden nu ad hoc en onsamenhangend uitgevoerd met als gevolg dat er onvoldoende rendement wordt verkregen en dat verschillende acties niet het gewenste resultaat met zich meebrengen.

Seerden wil samenhang aanbrengen in haar activiteiten die betrekking hebben op het milieu. Gelijktijdig is het doel om de milieuaanpak zo te organiseren dat het mogelijk wordt om op termijn het ISO 14001 certificaat aan te vragen. Om dit te realiseren heeft Seerden gekozen voor de implementatie van een productgericht milieuzorgsysteem dat aansluit bij de verschillende inspanningen die voorvloeien uit de lopende bedrijfsactiviteiten en verplichtingen.

Omdat Seerden zelfstandig een beperkte invloed heeft op milieuaspecten en omdat naar verwachting betere resultaten kunnen worden gehaald als er wordt samengewerkt met leveranciers en afnemers zijn de vertegenwoordigers van enkele belangrijke, in Nederland gevestigde leveranciers en afnemers, betrokken bij het project. De betrokken leveranciers leveren een meerderheid van de door Seerden afgenomen grondstof hout. De betrokken afnemers zien het belang van een product gericht milieuzorgsysteem en de daarmee gepaard gaande verbeterde kwaliteitszorg en willen in overleg met Seerden zoeken naar milieuoptimalisatie.