Gemeente Rotterdam

Nr. 110
8 september 2004

Groen licht voor Dakpark Vierhavensstrip

Het College van Burgemeester en Wethouders het Masterplan Dakpark Vierhavensstrip waarmee het railemplacement langs de Vierhavensstraat in de deelgemeente Delfshaven wordt gereconstrueerd, vastgesteld. De plannen voor dit gebied bestaan uit de bouw van circa 45.000 vierkante meter bedrijfsruimte met op het dak een wijkpark van ruim 5 hectare.

Verbetering leefbaarheid
Met de plannen voor het Dakpark komen wonen, werken en recreëren op één plaats bij elkaar. Dit project betekent een forse impuls voor de woonkwaliteit en de werkgelegenheid. Wie in Bospolder woont krijgt straks een 'voortuin' met uitzicht op de haven. Tegelijkertijd wordt er circa 45.000 vierkante meter bedrijfsruimte ontwikkeld. Hier krijgen verschillende soorten bedrijven een plek. Zo is er ruimte voor kantoren, grootschalige detailhandel, productiebedrijven, opslag en kleinschalige horeca. Gezamenlijk goed voor ruim 800 arbeidsplaatsen. Langs de rand van het park worden er tussen 2004 en 2007 zo'n 400 nieuwe woningen gebouwd in de (middel-)dure prijsklasse.

Gedetailleerde ontwerpen
Zoals het er nu naar uitziet gaan het park en de bedrijfsgebouwen samen zo'n E 65 miljoen euro kosten. De gemeente zal hieraan een bijdrage leveren van 6 miljoen euro ten behoeve van de voorzieningen om het park te kunnen aanleggen. Verder draagt Dura Vermeer Vastgoed BV bij door betaling van de grondwaarde aan de gemeente en de financiering van het gebouw en heeft het ministerie van VROM in 2001 een subsidie van 12 miljoen euro aan het plan toegekend voor het dubbele grondgebruik. In het komende jaar zal het Masterplan worden uitgewerkt in gedetailleerde ontwerpen. Naar verwachting zal eind 2005 / begin 2006 kunnen worden gestart met de bouw.

noot voor de redactie/