Gemeente Hellevoetsluis


Tekeningen aktie BESLAN

De afschuwelijke gebeurtenissen in Beslan hebben de gemoederen in de kinderkunsklas flink geraakt.
De kinderkunstklas is een groep van 50 kinderen in de leeftijd van 7 tot 19 jaar die al meer dan 10 jaar bestaat en interesse heeft in de vrije kunstbeleving en sociale aspecten voor het leven. Een heel bijzondere groep kinderen.

We hebben niet lang hoeven na te denken of we de mensen en met name de kinderen in Beslan een hart onder de riem zouden geven, laten merken dat we aan ze denken en dat zij ze er niet alleen voor staan. De vraag was alleen hoe.?
We begrijpen heel goed dat we volledig machteloos staan om dit verdriet met ze te delen. We kunnen ze ook geen geld of iets dergelijks geven omdat we dat niet hebben en ons kunnen voorstellen dat ze dat op dit moment totaal een worst zal zijn. Wat we wel kunnen doen is ze laten merken dat het ons ook raakt en dat we ze willen steunen. Ze laten merken dat er ook goede mensen zijn in de hoop dat ze hun vertrouwen in hun medemens niet helemaal verliezen. Het idee is ontstaan om tekeningen te maken waarin de kinderen een ondersteunende boodschap verwerken en zo laten zien dat we aan ze denken en dat we bij elkaar horen. Ze laten zien dat we er voor ze zijn.
Inmiddels is de kinderkunstklas begonnen met het maken van de tekeningen. Door mijn werk op scholen hebben we ook de scholen op Voorne & Putten benaderd om hier aan mee te doen en zo is het idee ontstaan om het verzoek landelijk te doen.
Wij, de kinderkunstklas, zouden het fantastisch vinden als alle scholen mee zouden doen aan deze tekeningenaktie. Het zou geweldig zijn als we duizenden en misschien wel tienduizenden tekeningen van kinderen aan zouden kunnen bieden aan de mensen en met name de kinderen van Beslan.
Wellicht dat het een heel klein beetje steun biedt aan deze kinderen en misschien dat een dergelijke aktie de ogen van al die politiek verantwoorde idioten een heel klein beetje, misschien een paar seconden, kan openen.
Als er ooit vrede op deze aarde zal komen dan moet dat toch van de kinderen afkomen de volwassenen van deze tijd zullen dat nooit voor elkaar krijgen. Daar zijn ze domweg niet sociaal en intelligent genoeg voor

We zijn begonnen met het benaderen van scholen, en met name de basisscholen, met het verzoek om deel te nemen aan deze actie hetzij door persoonlijke tekeningen of een collectief kunstwerk als school. We hopen dat u ons wilt helpen.
Als de scholen meer informatie wensen of ideeen nodig hebben of wat dan ook kunnen ze contact met ons opnemen.
Ons streven is om binnen vier weken alle kunstwerken en steunbetuigingen aan te bieden.
We hopen dat veel scholen willen meewerken.
Wij doen het in ieder geval omdat dat gewoon moet.

Johan van Konijnenburg
mede namens alle kinderen van de kinderkunstklas.

Informatie en/of reakties

johanvkonijnenburg@hotmail.com
Fax.nr. 0181-312348
Tekeningen graag opsturen naar:
Postbus 1159
3220 BD Hellevoetsluis
Onder vermelding van: Tekeningen voor Beslan.
Graag voor 01 oktober.

Aktueel nieuws
Er zijn inmiddels meer dan 9000 scholen benaderd en de reakties die we ontvangen zijn zeer hoopvol.
Velen scholen hebben hun medewerking toegezegd en dat is geweldig. Ook gaan een aantal scholen weer zelfstandig andere kinder-groepen benaderen om het zelfde te doen.
Ook het Sophia-kinderziekenhuis heeft haar medewerking gegeven. Geweldig