Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

07-09-2004

Petitie en poppenspel voor De Geus

woensdagmiddag in de Achterhoek geconfronteerd met een poppenspel en een petitie. In beide gevallen wordt hem duidelijk gemaakt dat zijn voornemens om de sociale zekerheid uit te kleden uiteindelijk de burgers in de kou zetten.

Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt De Geus is woensdagmiddag op werkbezoek in de Achterhoek. Om 13.35 uur bezoekt hij de fabriek van Lundia in Varsseveld (Dames Jolinkweg 39) en om 14.45 uur bezoekt hij de metaalwarenfabriek Kaak Nederland B.V. in Terborgh (Varsseveldseweg 20).
In Varsseveld willen de gezamenlijke vakbonden hem middels een poppenspel wijzen op de gevolgen van de onzalige kabinetsplannen. In Terborgh zullen de bonden hem namens de bonden en het personeel van Kaak een petitie overhandigen waarin de argumenten nog eens op een rij zijn gezet en het verzoek wordt gedaan tot ander inzicht te komen. De strekking van die petitie is dat het kabinetsbeleid de solidariteit aantast tussen ouderen en jongeren, tussen hoge en lage inkomens, tussen gezonde en zieke mensen en tussen werkenden en niet-werkenden.

Daarna bezoekt De Geus de Anton Tijdink-school in Terborgh om aldaar de officiële opening te verrichten van deze school.

Houten, 7 september 2004

Nadere inlichtingen:

Henk Kolkman (CNV BedrijvenBond):
Wouter de Jong (persvoorlichting):
030- 6 348 243