Politie Amsterdam-Amstelland


---

Fietsers geschept

8-9-2004. Dinsdag werden 2 fietsers geschept.

A.J. Ernststraat
Rond halftwee werd een 82-jarige fietster geschept door een auto. Beide verkeersdeelnemers kwamen uit de richting van de Europaboulevard en reden richting Van Leijenberghlaan. Ter hoogte van het Havikshorst sloeg de fietster linksaf. De automobilist werd hierdoor kennelijk verrast en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer raakte gewond aan haar hoofd.. Zij werd naar een ziekenhuis vervoerd waar zij werd opgenomen.

De Ruijterkade
Even voor negenen, werd ter hoogte van de Oostelijke Onderdoorgang, een 41-jarige Zaandammer geschept. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Hij had ook een gebroken sleutelbeen en drie gebroken ribben.

---

9-8-2004. Waardevolle goederen in auto's oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Daarom hanteert de politie het motto "Niets erin, niets eruit". Weten wat u zelf kunt doen om diefstal uit uw auto te voorkomen? Klik snel door naar onze tips.
---

Tassendieven hebben vuurwapen

8-9-2004. Agenten arresteerden dinsdagmiddag na een korte achtervolging drie mannen (19, 21 en 23 jaar) die het voorzien hadden op tassen van terrasbezoekers in De Pijp. Tijdens hun vlucht gooide één van de mannen een vuurwapen onder een auto.
---

k