MOTOROLA

Motorola introduceert MAPS voor installatie spraakdienten

Motorola introduceert MAPS 2.0 Advanced Provisioning System met verhoogde doorstroming toelevering voor PacketCable Voice and DOCSIS op IBC2004

AMSTERDAM, Nederland, September 8/PRNewswire/ --


- Geïntegreerde OSS technologie upgrade van Interactive Enterprise laat MAPS 2.0 toe om operators te helpen de activeringskosten van geavanceerde breedbanddiensten te verlagen

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) kondigde vandaag Version 2.0 aan van de Motorola Advanced Provisioning System (MAPS) die breedbandoperators zal toelaten om de spraakdiensten die via PacketCable werken snel en op een rendabele manier te installeren. MAPS is een kritiek onderdeel in Motorola's end-to-end VoIP oplossing en omvat de geüpgrade Conexon(TM) Service Provisioning Module van Interactive Enterprise, één van belangrijkste wereldwijd geïnstalleerde systemen op de markt van de kabelactivering.

MAPS omvat ook modules van Incognito, Inc voor IP-beheer en het leveren van toestellen. MAPS wordt nu geïnstalleerd door meer dan 20 breedbandoperators wereldwijd met recente installaties in Amerika, Europa en Azië.

MAPS automatiseert de stappen voor de kabeloperators inzake servicecreatie, activering, beheer en facturering, waardoor ze snel geavanceerde data- en telefoniediensten kunnen installeren en beheren. Op die manier komen er sneller opbrengsten binnen. De operators ondersteunen flexibele service-installatiemodellen.

MAPS Version 2.0 bevat tal van nieuwe functionaliteiten waaronder:

Betere doorstroming voor PacketCable spraak- en DOCSIS hoge snelheid
dataservices die operators helpt om de activeringskosten van nieuwe
diensten te verlagen.
Met Gateway facturering functionaliteit kunnen operators hun eigen
integraties creëren van front- en backofficesystemen naar MAPS. Mogelijkheid voor dynamische generatie van
configuratiesbestanden
ondersteunt beveiligde PacketCable spraakdiensten. Ondersteunt statische IP-adressen voor bedrijven en andere klanten.
Open adaptermodel voor de ontwikkeling van nieuwe interfaces voor
soft-switches, circuitschakeling en mediapoorten, voor e-mail en
webpakketten.
Ondersteuning voor batch datainvoer en datamigratie.

'Met MAPS differentiëren de end-to-end dataoplossingen van Motorola zich op een strategische manier. MAPS verdient daarom de aandacht van vele breedbandoperators, in het bijzonder zij die de installatie van VoIP-diensten in overweging nemen,' zei Charles Dougherty, Motorola vice president en general manager, IP solutions. 'We zijn verheugd over onze partnership met Interactive Enterprises omdat we onze klanten nu via MAPS versie 2.0 geavanceerde servicemogelijkheden kunnen aanbieden.'

'We werken nauw samen met Motorola en zijn verheugd over het succes van MAPS in de markten over de hele wereld,' zei Paul McBride, CEO, Interactive Enterprise. 'MAPS is gebaseerd op een jarenlange samenwerking om aan marktbehoeften te beantwoorden via productontwikkeling, technische ondersteuning en klantendienst. De uitgebreide functies van het Conexon platform zal operators helpen om hun kosten te verlagen en een snelle ROI te leveren.'

Motorola Advanced Provisioning System (MAPS)

Het Motorola Advanced Provisioning System is een geïntegreerd systeem dat volgende modules omvat:

Conexon Service Provisioning Module (SPM). De SPM is gebaseerd op het Conexon platform van Interactive Enterprise en is een end-to-end breedband OSS dienstenactiverings- en toeleveringsoplossing. Het is een open en modulair product dat wereldwijd door operators wordt geïnstalleerd voor de aflevering van gedifferentieerde hogesnelheidsdata, VoIP en interactieve TV-diensten te automatiseren.

De module laat flexibele geautomatiseerde servicecreatie en - activering toe. Het omvat een Service Catalog waar elke service omschreven wordt en daarna geassocieerd wordt met abonnees. De Service Provisioning Module omvat de mogelijkheid voor operators om de beschikbaarheid van de service te omschrijven gebaseerd op flexibele criteria waaronder netwerk en Customer Premise Equipment (CPE), en op de geografische locatie van een abonnee. De Service Provisioning Module vermindert of elimineert de manuele werkprocessen, waardoor de operators de kosten van interne IT-ondersteuning kunnen verlagen, en biedt de servicebemiddeling die nodig is voor de integratie met interne OSS toepassingen en met toepassingen van derde partijen. Het biedt volledige ondersteuning voor flexibele toeleveringsmodellen, waaronder:


- Toelevering via een vertegenwoordiger van de klantendienst
- Zelftoelevering voor klanten

- Toelevering kleinhandel

De Service Provisioning Module beheert interfaces met externe toepassingen (zoals klantenzorg en facturering), beheert de activering en het onderhoud van inhoudservices, en communiceert de benodigde configuratieparameters voor CPE-toestellen naar de Device Provisioning Module.

IP Management Module. Autoconfiguratie en zelfinstallatie van kabelmodems, kastjes met convertor en decoder en MTA's zijn essentieel voor lagere servicekosten, snellere inkomsten, verbeterde klantendienst en lagere operationele kosten. De IP Management Module brengt gebruikers niet alleen snel en efficiënt online, het omvat ook een schaalbare, gemakkelijk te gebruiken managementtool waarmee kabeloperators hun groeiend aantal abonnees efficiënt kunnen beheren. Deze tools omvatten:


- Dynamic Host Control Protocol (DHCP) om IP-adressen te verdelen

- Domain Naming Services (DNS) voor het beheer van domeinnamen en
webadressen

- Trivial File Transfer Protocol (TFTP) voor downloading of uitrustingsprofielen en configuratiebestanden van de Service Provisioning Module

- Time of Day (ToD) server voor gecentraliseerde synchronisatie

Device Provisioning Module. Met de Device Provisioning Module kunnen operators automatisch toegangsinstrumenten voor abonnees leveren volgens PacketCable en DOCSIS standaarden. Het zal MTA of kabelmodem configuraties toevoegen, verwijderen en wijzigen gebaseerd op informatie die wordt geleverd door de Conexon Service Provisioning Module, IP Management Module en externe klantenzorg- en factureringsystemen waaronder:


- Niveau van dataservice

- Kabelmodem hostnaam voor DNS-resolutie
- MTA hostnaam voor DNS-resolutie en toegang tot toeleveringsinformatie
via het MAC-adres.

- Gesproken toeleveringsinformatie per kanaal.

Motorola zal een demonstratie geven van de MAPS 2.0 op IBC2004 (RAI, Amsterdam, Nederland, 10 - 14 september, 2004) op de Motorola stand 141, Hal 1.

Over Interactive Enterprise (
http://www.interactive-enterprise.com )

Interactive Enterprise, Ltd. werd opgericht in 1998 en ontwikkelt en levert breedband en serviceactiveringssoftware aan breedbandoperators wereldwijd. Zijn Conexon(TM) softwareplatform is de nummer 1-oplossing die wereldwijd geïnstalleerd wordt en die operators toelaat snel spraak-, beeld- en dataservices bij hun abonnees te installeren via meerdere breedbandplatformen en -toestellen. Het bedrijf brengt zijn multidiensten rechtstreeks op de markt in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië, maar ook via kanaalpartners zoals Motorola en CSG Systems.

Interactive Enterprise differentieert zijn Conexon platform met zijn vermogen om de operationele kosten met 40 procent te verlagen met een ROI van 7-12 maanden. Het zorgt sneller voor inkomsten omdat operators nu Conexon toepassingen kunnen installeren, maar ook hun eigen aanvullende servicepakketten van het platform snel kunnen ontwikkelen en installeren. Verder laat Conexon operators toe om eender welke service te omschrijven en interfaces te ontwikkelen in aanvullende toepassingen van derde partijen zoals digitale head-ends, telefoonschakelaars, factureringsystemen, enz. Dit geeft operators volledige controle over de end-to-end creatie en levering van diensten en beschermt het hun investeringen. Het laat ook toe dat abonnees snel van de diensten gebruik kunnen maken, waardoor de gemiddelde inkomsten per gebruiker stijgen.

Over Motorola Broadband Communications Sector

De Motorola Broadband Communications Sector biedt een schaalbaar, geïntegreerd end-to-end systeem voor de levering van breedbanddiensten die ervoor zorgen dat de klanten geïnformeerd, onderhouden en verbonden blijven. Met zijn technologie kunnen netwerkoperators en kleinhandelaars nieuwe zakelijke opportuniteiten creëren en uitvoeren door vernieuwende producten en diensten bij de mensen thuis te leveren. Klantengericht ontwerp en productiekennis dragen ook bij aan de positie van het bedrijf als wereldleider op het gebied van digitale convertor- en decoderkastjes en kabelmodems. Bijkomende informatie over de Motorola Broadband Communications Sector is terug te vinden op: http://www.motorola.com/broadband .

Over Motorola

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) is een wereldleider op het gebied van draadloze, breedband- en automobiele communicatietechnologieën die het leven veiliger, eenvoudiger, gesynchroniseerd en leuk maken. In 2003 bedroeg de omzet USD 27,1 miljard. Motorola creëert vernieuwende technologische oplossingen voor mensen thuis, op het werk en onderweg. Het bedrijf is ook een progressieve bedrijfsburger die ethisch opereert, het milieu beschermt en de gemeenschappen ondersteunt waar het zaken doet. Voor bijkomende informatie, surft u naar http://www.motorola.com .

MOTOROLA en het gestileerde M Logo zijn gedeponeerd bij het US Patent & Trademark Office. DOCSIS en CableLabs zijn handelsmerken van Cable Television Laboratories, Inc. Alle andere productnamen of namen van diensten zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Web site: http://www.motorola.com
http://www.motorola.com/broadband http://www.interactive-enterprise.com

Source: Motorola, Inc.

Europa, Midden-Oosten en Afrika, Helen Yarrow, +44 (0)1256-488-356, helenyarrow@motorola.com , of Noord-Amerika, Bev Dribin,
+1-215-323-1156, bev.dribin@motorola.com , beide van Motorola, of George Cohen van George Cohen Communications, Inc., +1-617-325-0011, george@gccpr.com. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prn h/20020307/MOTLOGO. http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/200 20415/MOTNOTAGLOGO ; AP Archive: http://photoarchive.ap.org. PRN Photo Desk, +1-888-776-6555 of +1-212-782-2840


08 sep 04 14:30