Feilloos beeldmateriaal door netwerk Interoute tijdens de Spelen

Uithoudingsvermogen van 100% tijdens Olympische netwerkmarathon

Amsterdam, 8 september 2004 -- Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa, heeft tijdens de Olympische Spelen een netwerktoegang gerealiseerd van 100%. Interoute was leverancier van het achterliggende datanetwerk van OTE, de grootste Griekse telecommunicatieaanbieder. De Engelse BBC, de Japanse NHK, de Europese EBU, het Amerikaanse NBC en de NOS ontvingen via dit netwerk live alle beelden van de Spelen. Dit is de eerste keer dat omroepen gebruik maakten van een internationaal glasvezelnetwerk in plaats van uitsluitend satelliet om beelden van de Spelen de wereld in te sturen.

Omroepen gaan in plaats van satelliet steeds vaker gebruik maken van glasvezelnetnetwerken als distributieoplossing. Beelden worden op deze wijze onder de grond en door de zee verzonden in plaats van door de drukbezette lucht. Tijdens de Olympische Spelen realiseerden wij een netwerk up-time van 100%. In combinatie met de hoge breedbandcapaciteit van onze glasvezelnetwerken en een eenvoudig factureringssysteem zijn wij een goede netwerkpartner voor mediabedrijven, zegt Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux & Nordics Interoute.

OTE roemde meteen na de Olympische Spelen de kwaliteit van de door Interoute geleverde netwerkdiensten tijdens de Spelen. Gemiddeld 1,2 miljoen Nederlandse kijkers keken naar 216 uur beelden die NOS Studio Sport uitzond vanaf het netwerk van Interoute. 3.900.000 Nederlanders bekeken de openingsceremonie op televisie. De sluitingsceremonie trok nog eens 3.100.000 Nederlandse kijkers.

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com